martie 2010
Celebra trupă de electro-tango cîntă pe 25 iunie, la Sala Palatului în Bucureşti. Este pentru a treia oară cînd trioul revine în România, unde toate reprezentaţiile lor s-au desfăşurat cu casa închisă. De astăzi, biletele s-au pus în vînzare online, pe eventim.ro, şi prin reţeaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Concertul este organizat de Events.

Gotan Project au creat un nou stil de muzică, un melanj fabulos, perfect echilibrat, între pasiunea tangoului argentinian şi rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, memorabile prin proiecţiile video spectaculoase, exploatează senzualitatea tangoului clasic şi interacţiunea efervescentă cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz şi break.

Sinonimul "cool & chic", muzica Gotan Project se ascultă peste tot în lume, de la cluburile din New York pînă la plajele din Rio de Janeiro. Numele trupei este o anagramă a cuvîntului "tango", descriind sintetic muzica pe care o creează - un remix al tangoului. Albumul La Revancha del Tango (2001), paşaportul lor către succes, a vîndut peste un milion de copii şi i-a făcut faimoşi pentru reinventarea tangoului şi reintroducerea acestui gen muzical în atenţia unei audiente masive.

Francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff şi suedezul Christoph H. Müller au în spate 11 ani de carieră şi peste 2 milioane de albume vîndute. Startul a fost în 1999, cînd cei trei au pus bazele trupei la Paris; un an mai tîrziu, a apărut single-ul Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo. Au urmat 8 albume: Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008), şi ultimul pe lista, Tango 3.0 (2010).

În fimul Shall we dance (2004), Jeniffer Lopez şi Richard Gere au dansat pe piesa Santa Maria (del Buen Ayre) de pe albumul La Revancha del Tango. Muzică Gotan Project a fost de asemenea folosită în serialul Sex and the City şi a fost considerată foarte potrivita pentru mai multe episoade din showul TV britanic "Top Gear". În 2004, o altă piesa de pe albumul La Revancha del Tango a făcut parte din coloana sonoră a filmului Ocean's Twelve. Cîntecul El Capitalismo Foraneo începe să ruleze la finalul scenei în care personajul jucat de Catherine Zeta-Jones îl interoghează pe Matsui, interpretat de Robbie Coltrane.

Spectacolul din Capitală este inclus în turneul european de promovare al ultimului album semnat de Gotan Project, Tango 3.0, care s-a lansat pe piaţă la începutul lunii aprilie 2010. Lista turneului include destinaţii din Rusia, Franţa, Anglia, Portugalia, Belgia, Germania, Italia, Bulgaria sau Polonia. Albumul Tango 3.0 este distribuit exclusiv în România de A&A Records/Warner Music Licensee şi poate fi găsit în magazinele de specialitate de la sfîrşitul lunii aprilie 2010.

Biletele la preţul de 120, 160, 210 sau 250 lei, în funcţie de categorie, pot fi achiziţionate online, pe eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas). Biletele pot fi achiziţionate şi în trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus