iulie 2004
Paris, 26 iulie 2004

Stimată Doamnă Ana Maria Munteanu,

Am aflat cu foarte mare uimire despre demisia Dumneavoastră forţată din postul de Director-Manager al Companiei de dans TBOD din Constanţa.

Daţi-mi voie să vă exprim nu numai nedumerirea dar şi enorma mea mâhnire în faţa acestui regretabil eveniment. Multiplele proiecte pe care le-aţi iniţiat şi pe care le-aţi dus la bun sfârşit au lărgit orizontul companiei, şi prin aceasta şi pe cel dansului românesc.

Deschizând compania atât numeroşilor artişti şi coregrafi, români şi din străinătate, de stiluri cât se poate de diferite, cât şi înspre celelalte arte precum teatrul sau muzica, aţi reuşit să faceţi din TBOD un important actor cultural nu numai în România dar şi în Europa. La câteva din aceste proiecte nu numai că am fost martor dar am avut onoarea să şi particip.

Modernitatea gândirii Dumneavoastră atât pe plan artistic cât şi pe cel al managementului face ca această companie de dans să fi devenit fără îndoială în acest moment cea mai importantă din România şi una din cele mai performante din câte cunosc, plasând-o în mod ferm pe scena europeană şi internaţională.

Nu numai atât: toţi artiştii din afară care am avut bucuria să parcurgem o bucată de drum în compania Dumneavoastră, avem neta convingere că din toate punctele de vedere activitatea pe care aţi desfăşurat-o este dintre acelea care sunt în măsură sa deschidă României un drum spre Europa culturală pe care cu toţii o visăm.

Demisia Dumneavoastră reprezintă nu numai o zi neagră pentru Constanţa, nu numai o pierdere pentru dansul românesc ci şi pentru cultura română în general. Şi deci, în ultimă instanţă, o mare pierdere pentru public.

Cu convingerea că vi se va da pe plan naţional posibilitatea de a vă continua activitatea atât de necesară Artei, vă rog sa vedeţi în mine, ca pe un îndrăgostit ce sunt de potenţialul artistic al României, un partener, un sprijin artistic şi, sper, un amic.


Notă: Gigi Căciuleanu este fondator al Companiei "Gigi Căciuleanu" - Paris, director artistic al Ballet Nacional Chileno - Santiago şi Cavaler al ordinului "Steaua României"

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus