aprilie 2010
Actorul şi regizorul Christian Hogaş este unul dintre cei patru câştigători ai rezidenţei Attic Arts la ICR Londra, în 2010. După două luni de lucru susţinut, acesta prezintă spectacolul Oase pentru Prince, prima sa piesă la Londra în calitate de regizor.

Oase pentru Prince (titlu original Oase pentru Otto), de Lia Bugnar, explorează temerile şi prejudecăţile a două femei care se întâlnesc în circumstanţe extreme: o prostituată încercată, care trebuie să-şi hrănească familia cu orice preţ, şi o tânără solistă de operă, care caută disperată 500 de lire pentru un bilet de avion spre Noua Zeelendă, unde trebuie să interpreteze rolul principal în La Traviata.

Piesa se joacă în cadrul Sezonului românesc la Teatrul New Diorama (7, 14 şi 21 mai 2010), şi va avea o repetiţie cu public (29 aprilie 2010) şi o reprezentaţie (15 mai 2010) la ICR Londra. Spectacolul Oase pentru Prince oferă o perspectivă autentică piesei şi datorită colaborării dintre tinerele actriţe Andreea Păduraru (România) şi Alice Fernbank (Marea Britanie). Muzica este creată de Monooka (Monica Madas), sunetul Matt Hall, iar mişcarea scenică de Omar F. Okai.

Spectacolul are potenţialul ca din toamna lui 2010 să fie inclus în programul stagiunilor de la Theatre Royal Stratford East şi Young Vic Theatre, Londra.

Piesa a fost jucată pentru prima dată în România în 2003, iar în 2004 a câştigat Premiul Fringe-Project la ESB Dublin Fringe Festival. În actuala formulă, piesa a fost selectată pentru The Camden Fringe Festival, şi se va juca la Londra în perioada 2-29 august 2010 cu sprijinul ICR Londra.

Christian Hogaş a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", specializarea Artele Spectacolului. A lucrat ca actor şi regizor cu diverse teatre şi case de producţie din Bucureşti, Budapesta şi Londra.
De: Lia Bugnar Regia: Christian Hogaş Cu: Andreea Păduraru, Alice Fernbank

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus