august 2010
Festivalul de teatru Undercloud, 2010
Pe 31 august 2010, în cadrul Festivalului UNDERCLOUD (pe Terasa Motoare) Marius Manole va fi protagonistul unui spectacol lectură cu totul special, având ca suport "o alegorie creată din vise, sclipiri, întuneric şi fantasme..."

"Dacă te temi că o să-ţi fie rău, nu faci decât să măreşti şansele de a ţi se face rău. Uită-te la acrobaţi, crezi că se gândesc vreo clipă că or să cadă când merg pe sârmă? Nicidecum, acceptă riscul şi savurează plăcerea de a înfrunta pericolul. Dacă îţi duci viaţa cu ochii în patru să nu-ţi rupi ceva, o să te plictiseşti de moarte, să ştii... Nu cunosc nimic pe lumea asta mai amuzant ca imprudenţa!" (Mathias Malzieu)
 
Mathias Malzieu este scriitor, compozitor şi interpret francez născut la 16 aprilie 1974 în Montpellier. În 1993 a întemeiat formaţia rock Dionysos, iar 1996 şi-a abandonat studiile de cinematografie pentru a se dedica muzicii. Refuzând să se maturizeze, a fost poreclit "Peter Pan" al muzicii rock.
 
Textele cântecelor sale au teme ca Războiul stelelor, Zorro sau Kinder surprise. Iubeşte să viseze, să meargă pe skateboard, să facă surf sau bungee jumping. Pe scenă, devine un adevărat cascador care se aruncă fără frică în mulţime. A debutat în 2002 cu un volum de povestiri, 38 mini-westerns, iar în 2005 publică romanul autobiografic Maintenant qu'il fait tout le temps nuit sur toi. În 2007 a semnat un al doilea roman, Mecanica inimii, primit cu deosebită căldură atât de public, cât şi de critică. Romanul a fost însoţit şi de albumul rock omonim.
 
Dacă v-a plăcut Micul prinţ, gustaţi şi din Mecanica inimii, o carte ca o inimă de turtă dulce pentru copii mari.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus