octombrie 2010
AAFR invită toţi fotografii din România şi din afara ţării să participe la cea de a II-a ediţie a salonului "Fotografia anului".

Au mai rămas 3 săptămâni în care vă puteţi înscrie fotografiile pe site-ul concursului. Aveţi şansa să câştigaţi premii oferite de F64 care susţine şi în acest an Fotografia anului încurajând arta fotografică din România.

Concursul şi-a schimbat numele dar şi-a păstrat structura din 2009. Se deosebeşte de ediţia 2009 prin faptul că nu va mai fi ales un autor căruia i se decernează titlul de "Fotograful anului". Juriul va acorda titlul de "Fotografia anului" pentru cea mai bună fotografie înscrisă în concurs la fiecare categorie în parte. Se vor acorda medalii de aur, argint şi bronz din partea AAFR iar F64 Studio va oferi premii speciale câştigătorilor.

Cele 10 categorii ale concursului din 2010 sunt:
1. Portret
2. Nud
3. Natură
4. Peisaj
5. Fotojurnalism
6. Sport
7. Fine art
8. Fotografie de nuntă
9. Fotografie de publicitate
10. Fotografie de modă şi glamour.

Vă invităm să vă înscrieţi lucrările pe site-ul concursului http://www.fotografiaanului.aafr.ro în perioada 5 octombrie - 15 noiembrie 2010.

Competiţia Fotografia anului se remarcă prin prezenţa unui juriu prestigios format din fotografi de renume precum: Radu Sigheti, Ara Ghemigian, Andrei Pandele, Csaba Balasi, Mihai Moiceanu şi Sorin Onişor, câştigătorul titlului "Fotograful anului", al primei ediţii a concursului.

Salonul este deschis participării tuturor fotografilor profesionişti sau amatori, din România şi din străinătate, indiferent de apartenenţa la AAFR sau alte organizaţii. Juriul va aprecia fotografiile pentru noutate, creativitate, originalitate şi valoare artistică. În urma jurizării toate fotografiile înscrise în concurs vor fi făcute publice pe site împreună cu punctajul obţinut. Concurenţii vor avea astfel ocazia să vadă cum au fost apreciate lucrările lor de către juriu.

Fotografiile premiate şi nominalizate vor alcătui expoziţia concursului ce va fi vernisată pe data de 11 ianuarie 2011, la Muzeul de Artă Braşov cu ocazia Zilei fotografiei în România.

Calendarul salonului, regulamentul, formularul de înscriere şi toate informaţiile referitoare la concurs le găsiţi pe http://www.fotografiaanului.aafr.ro

Sponsorul concursului: F64 Studio.
Evenimentul este promovat de revistele: Foto-Video Digital şi Photo Magazine şi site-urile: badorgood.ro, foto-magazin.ro, nikonisti.ro, f64.ro,liternet.ro şi photosharp.ro

Asociaţia Artiştilor Fotografi îşi propune ca acest eveniment să devină o tradiţie în România şi să capete cu fiecare nouă ediţie amploarea cuvenită.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus