octombrie 2010
Dragi cititori şi prieteni,
 
Joi, 21 octombrie 2010, Decât o Revistă lansează numărul de toamnă, un număr ingenios şi uimitor ca o lopată chinezească.
 
Lansarea DoR#4 va avea loc în Club Control (Str. Academiei nr.19), de la ora 20:00, cu citiri din revistă, o cântare cu prietenii noştri The Mono Jacks şi câteva surprize regale. Intrarea e liberă. (În Control găsiţi revista cu preţ redus: 20 de lei. Ea va fi disponibilă la distribuitorii DoR din acest weekend, la preţul de 25 de lei.)
 
Pe copertă, fotografiat de Alex Gâlmeanu, este Artan mânuind lopata chinezească, simbolul acestui număr. Despre Artan ştii: este antistarul muzicii româneşti din '80 până azi, mai întâi vocea formaţiei Timpuri Noi, apoi Partizan, pentru care activează cu succes. Lopata chinezească este o superunealtă cu 18 funcţii, descoperită, ca toate lucrurile bune, pe net. Am adus-o chiar din China şi l-am rugat pe Artan s-o pună la treabă cu măiestrie, entuziasm şi profesionalism. În paginile revistei îl veţi vedea cum nu l-aţi văzut niciodată: nu vorbind, nu cântând, ci utilizând lopata-minune la îndeplinirea unei misiuni.
 
DoR #4 are şi momente de gravitate. România sfârşitului lui 2010 nu e optimistă. Am vrut să arătăm în acest număr nu doar oamenii pe care i-am pierdut sau pe care îi putem pierde străinătăţii, ci şi câteva dintre blocajele care provoacă această disperare: de la inabilitatea de a lua decizii politice care să răspundă realităţii demografice, până la relaţia noastră defectuoasă cu monedele. Şi pentru că nu vrem să spunem că totul e pierdut, am scris şi povestea din spatele proiectului Let's Do It, Romania!, probabil cea mai mare acţiune civică a ultimilor 20 de ani.
 
Dacă astea nu sunt suficiente, mai avem zeci de pagini de texte, ilustraţii şi fotografii, plus nişte publicitate de spectacol creată special pentru DoR de agenţiile grupului Tempo: Tempo Advertising şi Kinecto.
 
Mai menţionăm şi două portrete memorabile: al purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, şi al antrenoarei de pilates Cori Grămescu. Asta pentru că Decât o Revistă e o revistă la care citeşti zile întregi şi tot nu se termină.
 
DoR #4 va fi disponibil în librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi în reţeaua Inmedio. Pentru alte puncte de distribuţie din Bucureşti şi din ţară, vizitaţi www.decatorevista.ro.
 
Cu entuziasm,
Redacţia DoR

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus