mai 2011
Green Hours International Jazz Fest, 2011
Green Hours 22 jazz-café are plăcerea să aducă la cunoştinţa publicului de jazz şi a iubitorilor de muzică în general, organizarea celei de a III-a ediţii a Green Hours International Jazz Fest, care va avea loc în perioada 19 - 22 mai 2011, în Grădina Green Hours din Calea Victoriei 120, Bucureşti.

În ediţia din acest an a festivalului sînt invitate grupuri de excepţionali muzicieni din mediul internaţional precum şi configuraţii mixte dintre cele mai valoroase de jazzmani români şi străini. Festivalul va debuta cu seara pe care am numit-o "Sophisticated Ladies", dedicată concertelor Alexandrina respectiv Maria Răducanu - acompaniată de contrabasistul american Chris Dahlgren. Highlight-urile celorlalte seri vor fi: Marilyn Mazur Group (DK), Polar Bear (UK) şi Możdżer, Danielsson, Fresco Trio (PL/ SE/ IL).

GHIJFest se extinde spectaculos odată cu această a III-a ediţie printr-un parteneriat inedit cu Cafeneaua Artiştilor (Casa celor 7 arte) din Buzău - un nou club dedicat evenimentelor artistice live - unde în zilele de 20, 21 şi 22 mai 2011 vor concerta trei dintre trupele invitate în festivalul din Green Hours (Alexandrina, Polar Bear şi Twin Thoughts).

Printre partenerii importanţi ai ediţiei GHIJFest din acest an se află din nou Institutul Cultural Polonez, Heineken S.A., Pepsico. De asemenea, ca şi la ediţia precedentă, TVR este coproducător al festivalului, iar alt partener media important este Societatea Română de Radiodifuziune.

Green Hours International Jazz Fest este o manifestare culturală independentă iniţiată în 2008 ca prim festival internaţional al unui club din România. Primele două ediţii ale evenimentului au avut loc în mai 2008, respectiv mai 2010 şi au însemnat un număr de câte 8 concerte desfăşurate în Grădina Green Hours de-a lungul a 4 zile. Au performat grupuri redutabile şi muzicieni de mare valoare din străinătate şi din ţară, reprezentând stiluri diferite ale jazz-ului contemporan (cum ar fi, printre alţii, Tuba Project - USA, Nik Baertsch's Ronin - Elveţia, Trigon - Moldova, Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Band - Polonia, Omer Klein Trio - Israel, Vlaicu Golcea, iordache, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu ş.a.).

Tichetele artists-charge se pot achiziţiona de la sediul clubului Green Hours 22 jazz-cafe din Calea Victoriei 120, după cum urmează:

abonament pentru toate cele 4 seri ale GHIJFest 2011 - 125 lei
seara I - joi 19 mai 2011 - 35 lei
seara a II-a - vineri 20 mai 2011 - 50 lei
seara a III-a - sîmbătă 21 mai 2011 - 40 lei
seara a IV-a - duminică 22 mai 2011 - 50 lei

În fiecare seară de concert, intrarea se va face începând cu ora 18:00 Abonamentele şi tichetele asigură accesul în Grădina Green Hours

"Deoarece spaţiul este limitat şi dorim să dăm posibilitatea unui număr cît mai mare de iubitori ai muzicii să asiste la concerte, Grădina Green nu va fi dotată cu mese - decât strict pentru partenerii festivalului. La dispoziţia publicului vor exista scaune ce vor putea fi ocupate în ordinea sosirii, fără posibilitatea rezervării. Aşa cum cunosc deja fidelii clubului, vor exista pregătite şi numeroase perne şi perniţe" a declarat Voicu Radescu, manager-ul GHIJFest - 2011.

Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest - 2011 este organizat de clubul Green Hours în absolută independenţă, având la bază ideea celebrării jazz-ului acolo de unde a plecat - în cluburile de jazz. Iar intenţia noastră este ca, în grădina relaxată şi boemă a unuia dintre cele mai prestigioase cluburi de jazz din România, să construim pe termen lung un festival de "clasă internaţională".

...jazz, relaxare, artă, independenţă, tineri, valoare, grădină, boemă, urban, Green Hours, cultură, outdoor, Bucureşti. Acestea ar fi "tag-urile" GHIJFest.

Program GHIJF 2011 - ediţia a III-a (19 - 22 mai 2011)

Joi 19 mai 2011, ora 19.00 - Sophisticated Ladies
Alexandrina (RO/ MD)
Alexandrina Hristov - pian, voce
Maria Răducanu & Chris Dahlgren (RO/ US)
Maria Răducanu - voce
Chris Dahlgren - contrabas
Vineri 20 mai 2011, ora 19.00
Trei Parale (RO)
Florin Iordan - cobză, fluiere
Daniel Pop - voce, fluiere
Beatrice Iordan - cobză
Dinu Petrescu - percuţie

Marilyn Mazur Group (DK)
Marilyn Mazur - baterie, percuţie
Fredrik Lundin - saxofon şi flaut
Krister Jonsson - ghitară
Klavs Hovman - contrabas
Marilyn Mazur, cea mai mare percuţionistă din istoria jazzului mondial vine la Green Hours. A colaborat cu Miles Davis, Gil Evans\' Orchestra, Wayne Shorter Group, Jan Garbarek ş.a. Kit-ul de percuţie al lui Marilyn include instrumente de pe toate continentele.


Sâmbătă 21 mai 2011, ora 19.00
Twin Thoughts (RO/ IT/ SI)
Cristian Soleanu - saxofon tenor şi sopran
George Dumitriu - ghitară electrică, live electronics
Mattia Magatelli - contrabas
Kristijan Krajnčan - baterie, percuţie

Polar Bear (UK)
Peter Wareham - saxofon tenor
Shabaka Hutchings - saxofon tenor
Leafcutter John - electronics
Thomas Herbert - contrabas
Sebastian Rochford - baterie
Polar Bear este o binecunoscută trupă din Marea Britanie de post-jazz experimental al cărei baterist - Sebastian Rochford - este considerat ca fiind unul dintre cei mai prestigioşi baterişti ai momentului şi unul dintre viitoarele nume mari ale jazz-ului european. Albumul "Held on the Tips of Fingers" a fost un succes răsunător, aducându-le nominalizarea pentru Mercury Music Prize în 2005. Succesul a fost neaşteptat pentru un album aproape în întregime instrumental. Albumul a fost nominalizat pentru BBC Jazz Award 2006 şi a fost selectat printre cele "100 Jazz Albums That Shook the World" de către revista Jazzwise.

Duminică 22 mai 2011, ora 19.00
Imago Mundi (RO)
Oana Mariş - oboi, drîmbă, tamburină
Daniel Ivaşcu - darbuka, bendir, rainstick, shakers, clopoţei
Cătălin Ştefănescu - baglama, cobză, ghitară
Ştefan Barbu - vioară, frame drum
Adrian Buciu - flaute, shakers

Możdżer, Danielsson, Fresco Trio (PL/ SE/ IL)
Leszek Możdżer - pian
Lars Danielsson - contrabas, violoncel
Zohar Fresco - percuţie
Povestea Trio-ului începe încă din iulie 2004, odată cu cea de a XI-a ediţie a International Jazz Festival - Jazz in the Old Town din Varşovia - unde, special pentru acest eveniment, Leszek Możdżer îi invită pe contrabasistul şi violoncelistul Lars Danielsson, împreună cu percuţionistul israelian Zohar Fresco. Repertoriul de debut al Trio-ului a fost primit cu mare entuziasm de către public şi critici. După ce au fost îndelung aplaudaţi de către public, se hotărăsc să înregistreze împreună. Astfel, primul album de studio al Trio-ului a fost lansat în septembrie 2005. Albumul s-a vândut extrem de repede şi la doua luni de la lansare a fost premiat cu Premiul Discul Dublu de Platină. La doar un an distanţă, lansează cel de-al doilea disc şi la nici două săptămâni primesc Premiul Discul Dublu de Platină din nou.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus