Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Boxe, Boxe

O oră intensă de dans - Boxe Boxe


februarie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un ring de box, instrumente cu corzi şi o oră intensă de dans. Boxe Boxe, cea mai nouă creaţie a coregrafului Mourad Merzouki, îmbină energia din hip-hop cu mişcări de box pe un fundal de muzică clasică, cântată live de cvartetul de corzi Debussy. Rezultatul este un spectacol exuberant, plin de umor şi poezie, găzduit de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", pe 2 şi 3 februarie 2011, de la 19:30.
 
Într-un decor detaşabil, compus din elemente de fier forjat, mănuşile roşii de box sunt marionete într-un teatru de păpuşi atipic: un ring de box. Loviturile de dreapta şi de picioare sunt executate cu precizie dar îmbrăcate în dans, într-o poezie a mişcărilor. Nu suntem departe de Chaplin din Lumières de la ville, iar umorul şi agilitatea dansatorilor aduc spectacolului căldura unui divertisment fin. Ultimul, dar nu şi cel din urmă, cvartetul Debussy, ne poartă de la Schubert la Gorecki, trecând prin Glass.
 
"Boxe Boxe, noul opus al lui Mourad Merzouki, a fost primit cu o explozie de aplauze în Maison de la danse. Iar cvartetul Debussy, în direct, aproape că devine vedeta spectacolului. Muzica îndulceşte definitiv moravurile..." (Les Echos)
 
Pasionat de hip-hop şi de arte marţiale, Mourad Merzouki aduce un suflu nou în dansul contemporan francez. Coregraful este la conducerea Centrului de Coregrafie din Créteil din 2009. În 2010 el a prezentat la Bucureşti spectactacolul Agwa&Correria al companiei sale Käfig, creaţie care s-a bucurat de un mare succes la public.
 
"95.000 de spectatori la bienala dansului de la Lyon" (Libération)
 
Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti cu sprijinul Apa Nova Bucureşti şi în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian".
 
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", telefon: 021 313 63 48.
Program: marţi - sâmbătă: 11.00 - 18.00;  duminică: 14.00 - 18.00
Preţul biletelor: între 20 şi 40 RON, reducere pentru elevi, studenţi, pensionari: 10,50 RON
 Toate articolele despre Boxe, Boxe


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer