martie 2011
Drive Angry 3D
Nimic nu e prea mult pentru un film ca Drive Angry 3D, iar pentru un film al exceselor se achită de sarcină mai mult decât decent. Asta nu înseamnă că el ar trebui să caute decenţa, să ofere explicaţii pentru ceea ce ne oferă, fiindcă nimeni nu le cere de la un astfel de film. Iar partea şi mai dezavantajoasă e că strică ritmul filmului.
 
Milton (Nicolas Cage) a fugit din Iad pentru a-şi răzbuna fiica ucisă de o sectă şi pentru a-şi salva nepoata ce urmează să fie sacrificată de aceeaşi grupare. Alături de o chelneriţă obişnuită să poarte îmbrăcăminte cât mai scurtă ( Amber Heard), cu gura mare (e esenţial pentru schimburile de replici pe care filmul le caută), blondă, cu accent sudist şi cu un Contabil ( William Fichtner) trimis de Diavolul ( descris admirabil) din acelaşi Iad pe urmele sale, el porneşte într-o călătorie cu piciorul pe acceleraţie.
 
Asta nu îl opreşte să pună frână şi să flirteze (şi nu numai) cu alte chelneriţe, ce îşi exersează talentele de actriţe prin aceleaşi calităţi care le-au adus în paginile Playboy, să mai ucidă nişte satanişti, să mai consume diferite băuturi, să fumeze trabucuri, să fie electrocutat şi totuşi să se bucure de asta. Şi, fiindcă timpul e limitat, de ce nu ar face toate astea într-o singură scenă?
 
Zis şi făcut. Din nou piciorul pe acceleraţie.
 
În general, Drive Angry reuşeşte să aplice cu succes viziunea sa misogină. Scenariştii Patrick Lussier (şi pe post de regizor) şi Todd Farmer (cu un mic rol în film) fac nişte alegeri neinspirate în ultima jumătate de oră, dar prima oră este... imaculată. Dar merită să ne amintim care este motivul pentru care acest film vinde. E acel 3D de la finalul titlului cel care (încă) stârneşte curiozitatea. Din acest punct de vedere, Drive Angry, deşi este filmat în totalitate în 3D, e doar o mare dezamăgire. Efectele sunt total nefolositoare. Inutilitatea noii dimensiuni devine mai evidentă de la film la film.

Regia: Patrick Lussier Cu: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke

1 comentariu

  • recenzie buna
    tuclouds, 30.08.2011, 09:04

    este un film foarte bun,si recenzia lui este buna.Cel mai mult m-a impresionat interpretarea actorilor

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus