martie 2011
Cei din urmă vor fi cei dintâi: Stufstock lansează şi susţine şi în 2011 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, prin proiectul Newcomers. Producţia şi lansarea unui album, un turneu în ţară şi un kit pentru sala de repetiţii sunt premiile pe care Stufstock le aduce trupelor noi din proiectul Newcomers anul acesta, alături de concerte pe scena principală şi apoi în Bucureşti. Înscrierile pentru preselecţie vor avea loc din 22 martie până la 1 iunie 2011.

Trupele care vor să se înscrie pentru a cânta pe scena Newcomers trebuie, înainte de toate, să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile la adresa: Capricorn & Capricorn Productions, str. Anastase Simu, nr. 6, scara B, etajul 1, apartament 17, sector 1, Bucureşti, până la data de 1 iunie 2011. Demo-urile trebuie să conţină piese proprii, nu preluări. Nu pot intra în competiţia din 2011 cele 12 trupe finaliste în 2010.

Juriul se va întâlni şi va discuta pentru prima dată la o săptămână după trimiterea materialelor, când vor fi ascultate piesele trupelor înscrise în concurs. Până la jumătatea lui iunie 2011 vor fi alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în iulie 2011 într-un club din Bucureşti, club ce va fi anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor avea şansa să se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Numele finaliştilor va fi anunţat la finalul lunii iulie 2011, iar concertele din Vamă vor avea loc în 24 şi 25 august 2011.
 
Cele mai bune trupe care vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche vor fi premiate de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2011. Premiul întâi constă în producţia şi lansarea unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la promovarea ulterioară. Premiul al doilea înseamnă un turneu naţional în şase oraşe pentru trupa care îl va câştiga, iar premiul al treilea va aduce un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, o staţie pentru bas, două seturi de feţe de tobă, 10 seturi de beţe şi o pedală pentru toba mare). De asemenea, cele trei trupe câştigătoare vor cânta pe scena principală a Stufstock în ultima zi de festival, iar la toamnă vor susţine concerte în cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, în Bucureşti.
 
La fel ca în 2010, organizatorii vor lua în considerare aceste formaţii pentru deschiderea concertelor de la scena pricipală din 2012. Cele trei formaţii care au fost pe primele trei locuri în 2010 - White Walls (progressive metalcore), The dAdA (alternative pop-rock) şi East Roots (reggae, ska, drum'n'bas) vor deschide, la vară, concertele care vor avea loc pe scena principală.
 
Stufstock 2011
 
Ediţia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou în Vamă, vara aceasta, o săptămână de rock, film, teatru şi fotografie,în perioada 21-29 august 2011. Ediţia din 2011 o continuă pe cea din 2010, care s-a bucurat de o atmosferă extraordinară în public, foarte participativ în relaţia cu artiştii, la concertele, workshopurile, proiecţiile, piesele de teatru şi vernisajele organizate, şi cu entuziasm în backstage.
 
Concertele de la scena principală vor avea loc la finalul săptămânii de rockarte. Zona muzicală a Stufstock va aduce şi anul acesta concursul Stufstock Newcomers şi workshopul Rockschool. Trupele care au câştigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomers în 2010 au avut ocazia să cânte în deschiderea ultimei zile de rock pe scena principală şi au primit ca premiu producţia şi lansarea următorului album (White Walls), realizarea unui videoclip, aflat acum în producţie (The dAdA) şi un kit muzical pentru sala de repetiţii (East Roots). Pe de altă parte, prin workshopul de muzică Rockschool, cei care au vrut să înveţe să cânte la chitară, bass şi tobe au urmat cursurile acestui seminar, unde au asistat la lecţii teoretice şi demonstraţii tehnice. În fiecare seară au avut loc concerte ale elevilor şcolii Rockschool, urmate de jam-sessions susţinute de profesori şi elevi.

Despre Stufstock

Aflat la a noua ediţie, Stufstock va avea loc vara aceasta între 21-29 august 2011, în Vama Veche. În 2010, organizatorii au adus trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, de nouă ani de când festivalul există, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amară, Omul cu şobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz şi Phenomenon au cântat pe scena Rock în 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de opt ani publicul, vara trecută evenimentul a început să susţină şi alte forme de exprimare artistică: filmul, teatrul şi fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions şi organizat de Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La ediţia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

contact:
anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 |[email protected] | stufstock.com





0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus