aprilie 2011
Grigore Leşe şi ultimele horitoare, 2011
După Paşti, avem dezlegare la joc şi cântec. Femeile au casa dereticată şi bucatele pregătite, aşa că pot hori. De drag, de jale sau bucurie, horile româneşti umplu sufletele, dacă sunt cântate bine.
 
Grigore Leşe invită, de această data, pe scena Sălii Radio, horitoare din toată ţara. O producţie Asociaţia Interculturală de Tradiţii, în coproducţie cu Radio România, cu sprijinul Gala MGMT & PR, spectacolul Grigore Leşe şi ultimele horitoare va avea loc în data de 7 mai 2011, de la ora 20, la Sala Radio, din Bucureşti.
 
Spectacolul continuă seria Ultimii rapsozi, demarată în urmă cu trei ani.

De Crăciun, doar bărbaţilor li se permite să colinde, aşa că Grigore Leşe a cântat în decembrie 2010 însoţit doar de voci masculine. Acum, într-un spectacol extraordinar de primăvară, muzicologul Grigore Leşe a selectat horitoare din mai multe zone. Muzicianul Leşe le va însoţi pe scenă, cu vocea lui măiastră.
 
Ar putea sa fie ultimele femei care ştiu să horească aşa cum se cuvine. Le lăsăm să plece mai departe cu horile lor cu tot sau luăm câte o bucată de cântec să o ducem cu noi acasa şi să o purtăm cu noi prin lume? Depinde de fiecare, invitaţia este făcută.
 
Grigore Leşe ne deschide încă o dată cutia fermecată a lumii din interior. Glasul rădăcinilor poartă în el bucuria de a fi...
 
  Biletele sunt disponibile exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, casa de bilete a Sălii Radio şi online pe www.eventim.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus