iunie 2011

 

Proiectul Newcomers, susţinut de Stufstock, prin care festivalul lansează şi susţine şi în 2011 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, va avea ca termen limită data de 15 iunie 2011. Producţia şi lansarea unui album, un turneu în ţară şi un kit pentru sala de repetiţii sunt premiile pe care Stufstock le aduce trupelor noi din proiectul Newcomers anul acesta, alături de concerte pe scena principală şi apoi în Bucureşti.
Formaţiile care s-au înscris până acum sunt:
 
Backstage Hero (pop-punk) - Bucureşti
The Band For Rent (alternative/rock) - Cluj-Napoca
Central Warehouse (blues/classic rock/metal) - Bucureşti
Day One (acoustic/folk/blues) - Alba-Iulia
Dirty Dog (blues/rock) - Bucureşti
Ender (alternative/pop) - Bucureşti
FacePlant (hardcore/thrash) - Timişoara
Manfellow - Bucureşti
Spuza (alternative/rock) - Târgu Mureş
Red Magnetic (alternative/rock) - Bucureşti
Sketch (alternative/indie) - Bucureşti
Skullp (hardcore/metal/thrash) - Cluj-Napoca
Tagma (alternative/rock) - Sibiu
Tunesinnaourheads (funk/rock) - Bucureşti
Umbra (alternative/rock) - Piatra Neamţ

Trupele care vor să se înscrie pentru a cânta pe scena Newcomers trebuie, înainte de toate, să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile pe adresa: Capricorn & Capricorn Productions, str. Anastase Simu, nr. 6, scara B, etajul 1, apartament 17, sector 1, Bucureşti, până la data de 15 iunie 2011, de preferat prin servicii de curierat rapid. Demo-urile trebuie să conţină piese proprii, nu preluări. Nu pot intra în competiţia de anul acesta cele 12 trupe finaliste în 2010.

Juriul se va întâlni şi va discuta pentru prima dată la o săptămână după trimiterea materialelor, când vor fi ascultate piesele trupelor înscrise în concurs. Până la începutul lui iulie vor fi alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna respectivă într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor avea şansa să se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Numele finaliştilor va fi anunţat la începutul lunii august, iar concertele din Vamă vor avea loc în 25 (joi) şi 26 august 2011 (vineri).
                                                                                                                                                                             Câştigătorii Stufstock Newcomers din 2011 vor fi premiaţi de organizatorul Capricorn & Capricorn Productions, producătorul Stufstock 2011. Premiul întâi constă în producţia, lansarea şi promovarea unui album, premiul al doilea înseamnă un turneu naţional în şase oraşe, iar premiul al treilea va aduce un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, o staţie pentru bas, două seturi de feţe de tobă, 10 seturi de beţe şi o pedală pentru toba mare). De asemenea, cele trei formaţii câştigătoare vor cânta pe scena principală a Stufstock în ultima zi de festival, sâmbătă, 27 august 2011, iar la toamnă vor susţine concerte în cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, în Bucureşti.
 
La fel ca anul trecut, organizatorii vor lua în considerare aceste formaţii pentru deschiderea concertelor de pe scena principală în 2012. Trupele câştigătoare Newcomers 2010 - White Walls (progressive metalcore), The dAdA (alternative pop-rock) şi East Roots (reggae, drum'n'bass) vor deschide, la vară, concertele care vor avea loc pe scena principală.
 
Stufstock 2011
                                                                                                                                                                                                                                                                      Ediţia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou în Vamă, vara aceasta, o săptămână de rock, film, teatru şi fotografie, în perioada 21-29 august 2011. Ediţia din 2011 o continuă pe cea de anul trecut, care s-a bucurat de o atmosferă extraordinară în public, foarte participativ în relaţia cu artiştii, la concertele, workshopurile, proiecţiile, piesele de teatru şi vernisajele organizate, şi cu entuziasm în backstage.

 

Concertele de la scena principală vor avea loc la finalul săptămânii de rockarte. Zona muzicală a Stufstock va aduce şi anul acesta concursul Stufstock Newcomers şi workshopul Rockschool. Trupele care au câştigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomersîn 2010 au avut ocazia să cânte în deschiderea ultimei zile de rock pe scena principală şi au primit ca premiu producţia şi lansarea următorului album (White Walls), realizarea unui videoclip, aflat acum în producţie (The dAdA) şi un kit muzical pentru sala de repetiţii (East Roots). Pe de altă parte, prin workshopul de muzică Rockschool, cei care au vrut să înveţe să cânte la chitară, bass şi tobe au urmat cursurile acestui seminar, unde au asistat la lecţii teoretice şi demonstraţii tehnice. În fiecare seară au avut loc concerte ale elevilor şcolii Rockschool, urmate de jam-sessions susţinute de profesori şi elevi.

 

Despre Stufstock

Aflat la a noua ediţie, Stufstock va avea loc vara aceasta între 21-29 august 2011, în Vama Veche. Anul trecut, organizatorii au adus trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, de nouă ani de când festivalul există, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amară, Omul cu şobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz şi Phenomenon au cântat pe scena Rock în 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de opt ani publicul, vara trecută evenimentul a început să susţină şi alte forme de exprimare artistică: filmul, teatrul şi fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions şi organizat de Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de waţi de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

                                                                                                                                  
STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La ediţia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

 
contact: anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 | [email protected] | stufstock.com 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus