august 2011
Camera 1306 [I Am Myself]
Coregraful Cosmin Manolescu prezintă în 13 august 2011 un spectacol inedit pe care l-a conceput special pentru o cameră de hotel. Camera 1306 [I Am Myself] este un spectacol-instalaţie despre limite, ce pune în discuţie individul şi societatea, relaţiile inter-umane şi problemele vieţii contemporane - identitatea culturală, memoria, limita între realitate şi ficţiune, alienarea individului şi dependenţele omului contemporan. Coregrafia şi interpretarea sînt semnate de Catrinel Catană şi Cosmin Manolescu.

Spectacolul este conceput ca un performance maraton cu durata de 12 ore, desfăşurat între 4 după-amiază şi 4 dimineaţa şi se va juca în datele de 9 iulie, 13 august şi 24 septembrie 2011, la Hotelul Intercontinental Bucureşti. Accesul publicului se face la fiecare oră fixă exclusiv pe bază de rezervare cu cel puţin o zi înainte de fiecare spectacol programat, la [email protected] sau Facebook - Eu sunt Eu. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol. Preţul biletului este de 20 lei / 10 lei redus pentru studenţi şi profesionişti ai dansului, iar al unui pachet de 3 ore, de 50 lei / 25 lei redus. Spectacolul poate include interacţiune cu publicul prezent şi nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
 
Camera 1306 [I Am Myself] este o co-producţie a Fundaţiei Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial şi a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, partener asociat fiind Hotelul Intercontinental Bucureşti. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) şi al Asociaţiei 4Culture (Bucureşti) în cadrul Wild Cards - Jardin d'Europe, şi al Centrului de Cultură "George Apostu" (Bacău). Mulţumiri speciale Beate Köhler, Hotelului Intercontinental Bucureşti şi unui mecena privat, fără de sprijinul cărora spectacolul nu ar fi fost posibil.

Ia-ţi o vacanţă de măcar o oră pentru o experienţă inedită!

***
Camera 1306 [I Am Myself]

Secvenţa 1
Se cunosc de 10 luni. Sînt în prima lor vacanţă împreună.
Au ieşit la o ţigară pe balcon. Tăcere, se aude doar zgomotul oraşului. Ea e îmbrăcată într-o rochie neagră şi e în picioarele goale. El are un tricou verde deschis şi adidaşi verzi cu dungi galbene. Dacă te uiţi la ei prin geam vezi oraşul în mişcare. Le vezi buzele mişcîndu-se. Dacă i-ai auzi, ai afla că habar n-au în ce oraş sînt şi cum au ajuns pe balcon.
 
Secvenţa 2
În living, o oră mai tîrziu. El este negru de supărare, ea se spală pe dinţi. Televizorul merge, e un film cu bătăi, dar el se uită în direcţia opusă, privirea îi trece prin lucruri. Din felul în care stă şi expresia pe care o are pe faţă se deduce că ascultă dialogul din film, din cînd în cînd îi mai tresare cîte un muşchi pe faţă sau îşi bîţîie nervos piciorul.

Secvenţa 3
În dormitor, imediat după aceea. În surdină se aude o muzică de jazz. Ea apare din holul dinspre baie. Şi-a pus mănuşile de box, dar are mîinile goale. Dansează lent, mişcările sînt naturale, fluente şi impecabile. Citeşti muzica în ele, nu mai e nevoie să o şi asculţi. The red night is blue.

Secvenţa 4, 5, 6,... 12
Fiecare este peste tot în cameră. Sînt unul cu celalalt şi unul fără celelălalt în acelaşi timp, pot rămîne sau pleca împreună, totul se poate schimba de la oră la oră. Poţi să priveşti sau să fii şi tu privit. Be ready, anything can happen!

Parteneri media: VEIOZA ARTE, 24-FUN, Metropotam, hipmag, ARTBoom.ro, Modernism, ArtClue, ArtAct magazine
Foto: Mihai Ţuţu

Regia: Coregrafie: Catrinel Catană, Cosmin Manolescu Cu: Catrinel Catană, Cosmin Manolescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus