iulie 2011
Nils' Fucked Up Day
Spectacolul de teatru Nils' Fucked Up Day de Peca Ştefan a fost selectat de New York Fringe Festival, cel mai amplu eveniment teatral internaţional al continentului american.

Miercuri, 13 iulie 2011, ora 20.30, Teatrul LUNI de la Green Hours vă invită la o întâlnire informală cu butoaie de vin şi bere pentru a-i cunoaşte pe actori şi pentru a sprijini cele cinci reprezentaţii ale singurei piese româneşti care se joacă între 9 şi 30 august în SUA.
 
Nils' Fucked Up Day este o poveste sarcastică, licenţioasă, punk-existenţialistă despre alegerile fucked up pe care le avem de făcut în lumea fucked up pe care o trăim. Considerată de unii critici ca piesă exemplară a noii dramaturgii româneşti, de alţii ca "revoltătoare", "obscenă" şi "vulgară", Nils' Fucked Up Day e, în cele din urmă, o pledoarie neconvenţională pentru fericire. Este jucată cu tupeu autoironic în engleză şi romgleză de următorii tineri actori români... care nu vor emigra în Statele Unite... probabil: Radu Iacoban, Cătălin Babliuc, Mădălina Ghiţescu, Ilinca Manolache, Tudor Aaron Istodor, cărora li se alătură Cinty Ionescu (live VJ).
 
Piesa lui Peca Ştefan a câştigat concursul dramAcum (2002), a fost publicată de biblioteca Teatrul Imposibil (2005) şi a fost prezentată la New Writing Bienalle în Wiesbaden (Germania, 2006). Versiunea originală în limba română a fost jucată din 2008 în peste 50 de reprezentaţii la Teatrul LUNI de la Green Hours, în festivaluri şi alte manifestări teatrale din România. Publicul din New York o poate vedea pentru prima dată pe continentul american în luna august, la FringeNYC 2011.
 
Prezentarea spectacolului în SUA este sprijinită de Institutul Cultural Român din New York, care asigură transportul întregii trupe şi ajutorul logistic. Însă, pentru şederea de 20 zile la New York, artiştii companiei teatrale independente mai au nevoie de 6000 de dolari. Suma acoperă costul vizelor artistice, al transportului intern şi al cheltuielilor de masă pentru cele de 8 persoane care se deplasează într-unul din cele mai scumpe oraşe ale lumii.
 
Echipa îşi exprimă gratitudinea către cei care vor face, în acest sens, o donaţie. Puteţi accesa link-ul: http://www.indiegogo.com/Help-the-cast-of-Nils-Fucked-Up-Day-go-to-FringeNYC11 (funcţionează şi cu un card debit din România) sau puteţi participa la strângerea de fonduri de pe 13 iulie 2011 de la Green Hours, alături de nume importante ale lumii artistice româneşti.
 
Teatrul LUNI de la Green Hours este printre puţinele iniţiative româneşti care produc şi sprijină producţii teatrale independente. În stagiunea continuă din decembrie 1997, Teatrul LUNI susţine debutul şi performanţa unora dintre cei mai interesanţi actori, regizori, scenografi şi scenarişti ai noului val teatral românesc (între care Florin Piersic jr., Dragoş Bucur, Andreea Bibiri, Ana Mărgineanu, Radu Afrim, Lia Bugnar, Gianina Cărbunariu, Peca Ştefan etc.). Teatrul LUNI este prezent pentru a doua oară la FringeNYC, după ce în 2007 a adus piesele Sunshine Play şi Bucharest Calling, cu reflectări pozitive în presa americană (v. The New York Times).
 
Voicu Rădescu,
director executiv
Teatrul LUNI 
De: Peca Ştefan Regia: Peca Ştefan Cu: Radu Iacoban, Cătălin Babliuc, Mădălina Ghiţescu, Ilinca Manolache, Tudor Aaron Istodor

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus