Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cultures of Resistance

SONAR prezintă miercuri, 20 iulie: Cultures of Resistance, un film de Iara Lee


iulie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cultures of Resistance este un documentar care ne plimbă pe aproape toate continentele, arătând ce înseamna "rezistenţa creativă" şi cum se poate "lupta" pentru pace şi justiţie prin artă, fară bombe şi arme nucleare. Fascinată de o lume înecată în conflict, pe cale să se autodistrugă, regizoarea Iara Lee a căutat oameni suficient de încăpăţânaţi pentru a încerca să împiedice acest deznodământ. Cuvintele lui Ghandi - "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume" - sunt chiar motto-ul filmului.
 
Filmul face parte din proiectul SONAR, dezvoltat de Ginger Group, care îşi propune să descopere oameni şi idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede şi militează pentru o societate deschisă şi atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziţi şi pentru posibilitatea de a reacţiona liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.
 
SONAR este transpunerea în offline a seriilor de posturi din categoria Filmul de joi, de pe site-ul Ginger Group, unde sunt prezentate filme documentare din aria socio-culturală, scopul acestora fiind de a prezenta oameni, idei, proiecte şi reacţii din toată lumea la probleme legate de drepturile omului şi de libertatea de exprimare.
 
Filmele din seria SONAR vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.
 
Accesaţi aici pagina de Facebook a evenimentului.

 Proiecţia filmului Cultures of Resistance are loc miercuri, 20 iulie 2011, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, ora 21.30. Intrarea liberă

Parteneri : Asociaţia Macondo, Harth Proiect Advertising
Parteneri media: Cărtureşti, FEEDER, Modernism, Veioza Arte
 Toate articolele despre Cultures of Resistance


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer