martie 2012
Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Ne-am alăturat altor şapte ţări care realizează evenimente pentru celebrarea celor 100 de ani de la naşterea marelui dirijor român. Festivalul Sergiu Celibidache 100 este un eveniment bienal şi are loc la Bucureşti în perioada 1 mai -7 iulie 2012.

Evenimentele principalele ale Festivalului Sergiu Celibidache 100 sunt:

 Masterclassurile din luna mai:
"A preda este cea mai nobilă activitate umană". Acesta a fost crezul lui Sergiu Celibidache, pentru care şi-a dedicat întreg spiritul, crez insuflat şi unor artişti instrumentişti de excepţie, precum şi tuturor elevilor ce şi-au dorit să asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale Maestrului. Câţiva dintre aceştia sunt invitaţii Festivalului din acest an: Ida Haendel, Helmut Nicolai, Dorin Marc, Michael Martin Kofler, Wolfgang Gaag, Rony Rogoff si Enrique Garcia Asensio.

 Expoziţie de fotografie: Fragmente din viaţa Maestrului Sergiu Celibidache
O serie de 80 de fotografii ce portretizează cronologic întreaga viaţă a Maestrului Sergiu Celibidache.

 Proiecţii de filme
Acestea vor avea loc în cinematograful Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City şi în Sala Mică a Ateneului Român.

 Lansare de carte
Despre fenomenologia muzicii - Sergiu Celibidache
Celibidache: Întâlniri cu un om de excepţie - Patrick Lang si Stéphane Müller

 Concerte
Acestea vor fi susţinute la Ateneul Român cu artişti recunoscuţi internaţional, foşti elevi ai lui Sergiu Celibidache şi orchestre de primă clasă ale României.

 Premiera mondială a compoziţiei Haz de necaz a Maestrului Sergiu Celibidache
 
Dintre cele şapte ţări care vor celebra, prin festivaluri, cei 100 de ani de la naşterea Maestrului, România este singura care beneficiază de acest minunat şi unic eveniment, dezvăluirea laturii de compozitor a celui mai mare dirijor al lumii. Acest eveniment va rămâne în istoria muzicală a lumii şi va dăinui pentru generaţiile care urmează. România se va impune astfel pe harta culturală mondială într-un mod unic.
 
Detalii şi informaţii suplimentare la http://fundatia-celibidache.com/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus