aprilie 2012
Polisse
Polisse / Îngerii păzitori, de Maïwenn (actriţă şi regizoare), filmul-şoc de la Cannes 2011 (Premiul Juriului), intră în cinematografele din Bucureşti vineri, 27 aprilie 2012. O incursiune uimitoare şi dură, cu actori francezi foarte bine cotaţi, într-o lume rar prezentată de atât de aproape - violatori, adolescente care se prostituează pentru a-şi recupera un telefon, incest şi tot ce se poate imagina mai rău la Brigada de Protecţie a Minorilor din Arondismentul 19 din Paris, inclusiv raiduri în taberele de romi, de unde sunt trimişi copiii la cerşit.


Filmul va rula de vineri, 27 aprilie 2012, în Bucureşti, la Elvira Popescu, Hollywood Multiplex şi Grand Cinema Digiplex, iar în săptămânile următoare va ajunge în toată ţara. În 2012, a avut treisprezece nominalizări la Premiile César. Polisse / Îngerii păzitori este distribuit în România de Independenţa Film.

Maïwenn face cinéma-vérité şi continuă cu Polisse / Îngerii păzitori stilul frust care îi caracterizează primele două filme, Pardonnez-moi şi Le Bal des actrices.


Ca actriţă, Maïwenn a lucrat cu regizorul Luc Besson pentru Léon şi The Fifth Element şi cu Calude Lelouch, pentru Les Parisiens şi Le Courage d'aimer. A fost iubita lui Luc Besson.


Povestea filmului
Melissa (Maïwenn), fotograf, este trimisă de Ministerul francez al Afacerilor Interne pentru o documentare la Brigada de Protecţie a Minorilor (BPM). De la munca de rutină din secţie şi discuţiile de la masa de prânz, până la relaxarea din cluburile de noapte, Melissa se integrează în viaţa echipei de poliţişti, cu marile şi micile lor probleme: Nadine (Karin Viard) se află în mijlocul unui proces de divorţ, sprijinită de partenera ei, Iris (Marina Foïs), care pare a avea o părere proastă despre specia masculină, cum spune de fiecare data; Chrys (Karole Rocher) află că este însărcinată, fără să ştie cu siguranţa dacă soţul ei este tatălviitorului copil, fapt care pune în pericol o poveste de dragoste cu Mathieu (Nicolas Duvauchelle); Sue-Ellen (Emmanuelle Bercot) este numită aşa de colegi din cauza atracţiei sale pentru alcool şi femei; Bamako (Arnaud Henriet) este un pro-Sarkozy convins şi nu pare să-l aprecieze pe tânărul Gabriel (Jérémie Elkaïm), prea educat după părerea sa; Nora (Naidra Ayadi) este copleşită de condiţia ei de imigrant musulman; Fred (Joeystarr) este poliţistul sensibil şi rebel, care nu se poate detaşa de cazurile cu care se confruntă, cu o căsătorie aflată în impas.

Despre film, în presa internaţională:
Şoc şi afecţiune. Un val de emoţii care te copleşeşte şi care te ţintuieşte locului. (Le Journal du Dimanche)
Polisse are acel mic grăunte de nebunie care face diferenţa. (Paris Match)
Dialoguri extrem de adecvate, personaje de care te ataşezi excesiv, o poveste foarte puternică (...) De văzut neapărat. (Elle)
Un film plin de furie şi agitat, dar care respiră viaţă şi dragoste. (Le Figaroscope)
Câştigător al Premiul Juriului la Cannes 2011, Polisse / Îngerii păzitori emană, fără îndoială, o energie minunată (...) Duo-ul Karin Viard / Marina Foïs este bulversant (...). (Les Fiches du Cinéma)
Datorită simţului pentru detalii neobişnuite şi al talentului înnăscut (al regizoarei) pentru haosul organizat, toate scenele, colective sau intime, mai dure sau mai comice, impresionează. (Télérama)


Despre Independenţa Film:
Independenţa Film este casa de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase, pelicule ca Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

contact:
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | [email protected]

Regia: Maïwenn Cu: Karin Viard, Joey Starr, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Maiwenn, Karole Rocher, Arnaud Henriet

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus