iulie 2012
Turneul 3 x Mozart
În perioada 3-5 august 2012, Centrul de Cultură Arcuş în parteneriat cu Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România şi Fundaţia Diakonia, organizează Turneul 3 x Mozart. Evenimentul cuprinde o serie 3 concerte de cameră susţinute de Cvartetul Tiberius al Filarmonicii din Târgu Mureş (Molnár Tibor - vioară I, Lokodi Károly - vioară II, Molnár József - violă, Zágoni Előd - violoncel) şi contrabasistul Kostyák Márton - invitat special. Organizatorii au ales ca aceste trei concerte în cadrul cărora se va interpreta numai muzica lui Mozart să aibă loc în grădinile a trei castele din judeţul Covasna: Castelul Szentkereszty din Arcuş, Conacul Damokos din Cernat şi  Castelul Daniel din Vârghiş. În programul său, cvartetul Tiberius va interpreta Trei divertimento, Mica serenadă, Ave verum corpus, Alla turca, Fragmente din Requiem şi din operele Flautul fermecat şi Don Giovanni.
 
Amfitrionul turneului De 3 ori Mozart este profesorul universitar Dr. Miltiade Nenoiu, preşedintele Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România. Acesta va introduce publicul în atmosfera mozartiană şi va prezenta audienţei o scurtă istorie a muzicii din perspectiva unui interpret care a cântat Mozart pe marile scene ale lumii.
 
Cvartetul Tiberius s-a înfiinţat în anul 1994 şi a fost remarcat pentru prima oară de către profesorul Devich Sándor. În decursul timpului, membrii cvartetului au participat la preste 20 de cursuri de măiestrie. Datorită ajutorului lui Metz István, au obţinut o bursă europeană, cu nota maximă, absolvind în anul 2007 Academia Olandeză de Cvartet de coarde la  Amsterdam. În anul 1996 au obţinut locul II la Concursul Internaţional Mozart la Cluj. În anul 2004, în Austria, au primit premiul I - Erste Wiener Klassik Preis - pentru cea mai bună interpretare a clasicilor vienezi. Cvartetul Tiberius susţine concerte în ţară şi în străinătate, având în palmares peste 15 concerte în Statele Unite ale Americii. Din anul 2008, cvartetul Tiberius este instituţionalizat sub tutela Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.
 
Programul concertelor:
 
Vineri, 3 august 2012, ora 19 - Castelul Szentkereszty din Arcuş
Sâmbătă,  4 august 2012, ora 19 - Conacul Damokos, Muzeul Etnografic din Cernat
Duminică, 5 august 2012, ora 19 - Castelul Daniel din Vârghiş
 
Preţul unui bilet este de 10 RON.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus