august 2012
Festivalul filmului horror şi fantastic Lună plină, 2012
Vineri, 17 august şi sâmbătă, 18 august 2012, între orele 11:00 şi 14:00, în spaţiul dintre zidurile cetăţii medievale Biertan, denumit Atelierele Fantastice "Luna Plină", vor avea loc workshopurile de costum de film şi demonstraţii de machiaj special de film horror şi fantastic, susţinute de o echipă profesionistă cu o bogată experienţă în teatru şi cinema, formată din scenograful Dana Istrate şi make-up artist-ul Ioana Angelescu.

Dana Istrate şi-a început cariera teatrală în 1997 cu piesa Fraţii Kramazov, şi a colaborat de-a lungul acestor 15 ani cu câţiva dintre cei mai importanţi regizori români din domeniu (Alexa Visarion, Ducu Darie, Iarina Damian, Horaţiu Mălăele, Alice Barb, etc.). Aproape concomitent, scenograful şi-a descoperit şi pasiunea pentru cinema, în filmografia sa regăsindu-se astăzi scurtmetraje (Trenul foamei, Şantierul, etc.), documentare (Marele jaf comunist) şi, mai ales, lung-metraje multi-premiate (FilantropicaFuria , 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, Amintiri din Epoca de Aur sau Undeva la Palilula). Absolventă a unor cursuri de specialitate la Budapesta, Berlin şi Roma (Cinecitta), make-up artist-ul Ioana Angelescu are unul dintre cele mai eclectice şi mai titrate CV-uri din industria cinematografică românească: (Nicky & Flo, Occident, 7 Seconds, The Marksman, Pumpkinhead 3 & 4, Adam Resurrected, Cenuşă şi sânge, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile sau Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea).

Pe toată durata festivalului, cele două artiste vor avea deschisă o expoziţie personală cu obiecte de decor cinematografic, costume şi măşti de latex.
 
Un alt eveniment special din cadrul primei ediţii Lună plină îl reprezintă proiectul  cultural-artistic Papergirl ce are ca scop apropierea artei de public - practic, acest proiect pune în contact publicul larg cu creaţii artistice în cel mai neaşteptat moment al unei zile obişnuite. Se doreşte sensibilizarea trecătorului şi sporirea intersului faţă de artă. În cateva cuvinte, Papergirl este participativ, analog, necomercial şi impulsiv. Proiectul s-a născut la Berlin în 2006, şi de atunci s-a răspândit în întreaga lume. În majoritatea marilor oraşe, proiectul Papergirl are mare succes şi se desfăşoară în fiecare an. În România, Papergirl există la Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Braşov, Constanţa şi Cluj-Napoca, iar acum ajunge şi la Biertan.
 
Totodată, vineri şi sâmbătă, amatorii de activităţi outdoor vor avea la dispoziţie toate cele necesare pentru o plimbare cu bicicleta sau o partidă de tir cu arcul sau paint-ball. Pentru cei mai puţin matinali, oferta este pe măsură: plajă cât cuprinde şi răcoreală la duşul groazei - o surpriză din partea organizatorilor! În Piaţa Centrală va exista un bar cu cocktailuri înfricoşător de... delicioase. Nu i-am uitat nici pe iubitorii de bere - Silva vă aşteaptă în toate variantele: blondă, brună, fără alcool şi cu lămâie.

O altă "atracţie" non-cinefilă este şi terasa "LA ŢĂRUŞ", amenajată de organizatori în zona de camping. În fine, Târgul Tradiţional vă dă întâlnire zilnic, între 9:00 si 22:00, cu produse bio sau hand made, dulciuri, preparate tradiţionale şi obiecte promoţionale Lună plină.
 
Camping-ul construit special pentru eveniment, se deschide în data de 16 august 2012, la ora 09:00. Cei care campează au rezervată o parcare, în imediata apropiere. Organizatorii oferă un numar limitat de corturi spre închiriere.
 
O altă opţiune o reprezintă cazarea la particularii din localitate - detalii pe adresa [email protected]. Pentru cei care preferă cazarea tradiţională şi au optat pentru Sighişoara sau Mediaş, pe toată durata festivalului vor exista curse regulate şi curse speciale de autobuz şi microbuz, cu opriri în localităţile de pe traseu.
 
Vă reamintim că prima ediţie a festivalului Lună plină, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic, va avea loc în perioada 16-19 august 2012, la Biertan, judeţul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 
Parteneri: SILVA, TRANSILVANIA FEST
Partener de promovare: GAV
Visual: Ium Ium - Better Branding & Design
Recomandat de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Zile şi Nopţi, IumIum, Adevărul, Dilema Veche, Caţavencii, TV Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Profil cultural, Cinemagia, RTV, Liternet, CinemaRx.ro, BeWhere, Filmreporter, Cinefan, Ora de Sibiu, Societatea Română de Science Fiction&Fantasy, ArtActMagazine.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus