aprilie 2013
Valeriu Şchiau - The Dream / Visul
24 aprilie - 13 mai 2013, Spaţiul de artă contemporană Aiurart (Bucureşti, Strada Lirei, 21)
Curatoare: Olivia Niţiş
Organizatori: Experimental Project, Aiurart
Vernisaj: miercuri, 24 aprilie 2013, ora 19.00
 
Valeriu Şchiau nu este un artist confortabil. Valeriu Şchiau nu are un vis frumos. Trauma şi exorcizarea autoreferenţială fac parte constant din discursul său artistic. Eşecul paternităţii, ruptura familială, tensiunea celor mai intime relaţii interumane, dar şi observaţia asupra traumei familiale ca fenomen social sunt reluate ca un pattern ritualic in lucrările acestui artist, născut în Republica Moldova, activ de mai bine de un deceniu in Bucureşti, România.
 
Mesajul expoziţiei The Dream / Visul lui Valeriu Şchiau este pe deplin asumat. Artistul împărtăşeşte o poveste personală, "vise" a căror radicalitate emoţională nu poate lăsa pe nimeni nepăsător şi, totodată, atinge un subiect valabil oriunde în lume la această oră legat de inconştienţa umanităţii faţă de copiii săi expuşi unor realităţi politice şi sociale dure în care arma nu este deloc o jucărie.
 
Sponsor: Crama Oprisor. Parteneri: Editura Vellant, Asdesign95, Zeppelin, All Hollow, Tataia, The Institute, Sapte Seri, Senso TV Arte, TVCity, Modernism, Agentiadecarte.ro, Metropotam, Avantaje, ArtClue, ArtAct Magazine, A R_chitecture T V, Liternet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus