România Liberă / aprilie 2005
Tînăra actriţă Anamaria Marinca a primit duminică seară Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă, în cadrul ceremoniei anuale prin care British Academy Television premiază cele mai notabile prestaţii de televiziune ale anului care a trecut.

Anamaria Marinca este protagonista serialului Sex Traffic, realizat pentru Channel 4 de David Yates, serial filmat în România, Londra şi Canada şi în care, alături de John Simm şi Wendy Crewson, joacă şi o altă româncă, Maria Popistaşu. Cele două românce interpretează rolurile a două surori moldovence, Elena şi Vara, victime ale traficanţilor de carne vie, care străbat Europa pentru a ajunge la Londra.

Îndelung documentat, serialul are şi o consistentă notă emoţională, iar impactul lui a fost cu atît mai puternic cu cît a fost inspirat din evenimente reale. "De cînd Republica Moldova a devenit independentă, în 1991, 25% din populaţia ei este estimată că a «fugit» ori a fost traficată peste hotare", spune scenaristul Abi Morgan pe site-ul Channel 4.

La prima sa prezenţă într-un film, tînăra actriţă a Teatrului Bulandra Anamaria Marinca a învins-o pe experimentata Blenda Blethyn, protagonistă în Belonging.

Pe aceeaşi scenă au urcat şi alte vedete ale scenei şi filmului britanic, de exemplu Rhys Ifans, care a fost premiat pentru cel mai bun rol masculin. Sex Traffic a fost recompensat cu Premiul BAFTA pentru cel mai bun serial la categoria dramă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus