iunie 2013
Starbuck
Actorul canadian Patrick Huard interpretează rolul principal în comedia Starbuck, aventurile unui donator de spermă mai puţin obişnuit care, fără să vrea, ajunge tatăl natural a 533 de copii.

Starbuck este o producţie canadiană în regia lui Ken Scott şi va avea premiera vineri, 28 iunie 2013. Starbuck este distribuit în România de Asociaţia Culturală Macondo. În prima săptămână, Starbuck va rula, în Bucureşti, la cinematografele Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni (AFI) şi Sun Plaza, The Light Cinema, Movieplex Cinema Plaza, cinema Studio, Noul Cinematograf Al Regizorului Roman (NCRR), cinemateca Union, Elvira Popescu; în Cluj, la CinemaCity şi Cinema Victoria, şi la Ploieşti, la CinemaCity.


Patrick Huard în rolul lui David Wozniak, alias "Starbuck"

Patrick Huard este actor, regizor, producător, scenarist, dar şi un cunoscut comic şi realizator de emisiuni din Canada. Are 44 de ani şi deja a jucat în peste 27 de filme (din care 15 lungmetraje) şi a regizat trei.

Cele mai cunoscute filme în care a apărut Patrick Huard sunt: Vie après l'Amour (2000), tot în regia lui Ken Scott, cel care a semnat Starbuck, Nez Rouge/ Red Nose (2003), unde a avut rolul principal, Sur le Seuil (2003), Maman Last Call (2005), Monica la Mitraille (2004), Cadavres (2009), în care a jucat alături de Julie LeBreton, partenera sa din Starbuck şi Bon Cop, Bad Cop (2006). Pentru acesta din urmă, Patrick Huard a scris şi scenariul. Bon Cop, Bad Cop a devenit imediat în Canada filmul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile.

Cele mai recente filme al sale, în afară de Starbuck (2011), sunt Funkytown (2011), o poveste despre era disco din anii '70 din Montreal, şi Omertà (2012), un film poliţist despre mafia italiană din Montreal, unde Huard joacă rolul unui mafiot.

Patrick Huard este cunoscut publicului şi de pe scenele spectacolelor de tip one man show live. În martie 2012, Huard se întoarce pe scenă, după 12 ani de pauză, pentru al treilea spectacol al său intitulat Le Bonheur. Primele două show-uri s-au numit 18 ans et plus şi Face à Face. De asemenea, de-a lungul timpului, Huard a mai apărut în mai multe gale Juste pour rire / Just for Laugh şi în piesa nominalizată la Premiul Pulitzer Talk Radio a lui Eric Bogosian.

La tv, Patrick Huard a devenit foarte apreciat pentru serialul Taxi 0-22, pe care tot el l-a şi produs şi care a fost difuzat patru sezoane. Huard juca rolul unui taximetrist irascibil care ducea cu taxi-ul său diferite personalităţi cu care intra în contact. Pentru acest rol a primit Artis Trophy (echivalentul premiilor Emmy în Quebec) în 2008 şi în 2009, la secţiunea "Actor într-o emisune de comedie". Huard a fost ales de către public "Personalitatea masculină a anului" în 2009 şi 2010.


Julie Le Breton, partenera "donatorului Starbuck"

Partenera lui "Starbuck" (Patrick Huard) din filmul omonim este interpretată de actriţa canadiană Julie Le Breton. Julie a devenit celebră pe plan internaţional după rolul din filmul The Rocket: The Legend of Rocket Richard / Maurice Richard (2005), povestea celui mai cunoscut hocheist canadian Maurice "The Rocket" Richard. Pentru acest rol a primit premiul Genie (echivalentul Oscar-urilor în Canada) şi premiul Jutra (echivalentul Oscar-urilor în Quebec) la categoria "Cea mai bună actriţă în rol principal".

Julie Le Breton şi-a început cariera în serialul tv Watatatow (1990) şi cea mai mare parte a activităţii sale actoriceşti a avut loc în spectacole de televiziune.

Cele mai recente lungmetraje în care o veţi putea vedea sunt comedia Les Pee-Wee 3D: L'hiver qui a change ma vie (2012) şi Exile (2013), o dramă despre un adolescent din Haiti al cărui tată este răpit, iar el trebuie să călătorească în SUA şi Canada pentru a-şi găsi mama.


Antoine Bertrand, avocatul lui "Starbuck"

Starbuck are un bun prieten care întîmplător este şi avocat. Acesta este jucat de actorul Antoine Bertrand. Cunoscut publicului canadian din serialul Les Bougon (2004-2006).

Pentru rolul din Starbuck, Antoine Bertrand a fost nominalizat la Premiul Genie şi premiul Jutra, ambele nominalizări pentru categoria "Cel mai bun actor în rol secundar".


Starbuck - sinopsis

David Wozniak (interpretat de Patrick Huard) are 42 de ani şi este fiul unor emigranţi polonezi în Canada, acum proprietarii unei modeste măcelării din Quebec, unde acesta lucrează alături de fraţii săi.

David este genul boem, veşnic nematurizat, care fuge de responsabilităţi. La serviciu nu este chiar angajatul model, are o prietenă, dar nu locuiesc încă împreună şi mai are o datorie de 80.000 $ la nişte cămătari care îl calcă o dată pe săptămână.

În acest concurs de împrejurări, David află nişte lucruri care îi schimbă total cursul vieţii. Îndelungata sa activitate ca donator de spermă, sub pseudonimul Starbuck, de când avea 20 de ani, se pare că l-a calificat astăzi în postura de tătic a 533 de copii. Din care 142 s-au constituit într-un grup care au acţionat în judecată clinica de fertilitate pentru ca aceasta să le divulge identitatea din spatele pseudonimului Starbuck. Pe scurt, copiii ajunşi azi la vârsta de 20 de ani vor să-şi cunoască tatăl natural. În plus, prietena sa îi comunică faptul că a rămas însărcinată.


Asociaţia Culturală Macondo

Ca distribuitor de filme, Asociaţia Culturală Macondo a adus în România filme independente de succes pe plan internaţional precum recentul Hannah Arendt (de Margarethe von Trotta), Submarino (în regia lui Thomas Vinterberg), Incendies (regia Denis Villeneuve) şi altele.

Starbuck online:
 
Starbuck pe Facebook (ro)
Starbuck pe Wikipedia
Starbuck site oficial (en)
Asociaţia Culturală Macondo - site oficial
 
Regia: Ken Scott Cu: Patrick Huard, Julie LeBreton, Antoine Bertrand

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus