Antic Art este o premieră. Are ca program să reprezinte piaţa de artă, se distribuie gratuit şi apare în fiecare lună în cel puţin 5000 de exemplare. Revista se va autofinanţa din publicitate şi anunţuri.
Primul număr există deja în galeriile de artă, în magazinele de antichităţi, în punctele filatelice şi de numismatică, în muzee, la concertele Filarmonicii George Enescu.
"AnticArt este o revistă de informare şi de aceea se distribuie gratuit, dar şi o revistă în care să existe textele celor care se implică efectiv în dinamica pieţei de artă, fie că este vorba de arta veche sau de cea contemporană, de cea convenţională sau de cea care vrea cu orice preţ să iasă din tipare."
AnticArt este o revistă deschisă. Deschisă unei pieţe de art în formare. Deschisă colecţionarilor care vor găsi în paginile revistei oportunităţi pentru a-şi completa colecţiile. Deschisă profesioniştilor, specialiştilor în artă care vor putea comunica prin paginile revistei cu un număr mare de cititori. AnticArt vă invită la artă!
În primul număr pe lîngă informaţii complete despre galerii de artă, magazine, expoziţii, muzee etc, semnează articole de atitudine, istorie sau arhitectură Pavel Şuşară, Petre Oprea, Radu Ionescu, dr Radu Călin Georgescu (fragment din volumul în pregătire Artişti plastici români francmasoni), Remus Andrei Ion (editorul coordonator al revistei). Exclusivităţile AnticArt sunt o serie de reproduceri din cea mai recentă expoziţie a pictorului Petre Velicu la Paris şi un interviu cu pictorul octogenar Aurel Cojan.