Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Întîlnirile Dansului Bucureşti, 2013

Programul Întîlnirilor Dansului, Bucureşti, 2013 la CNDB


septembrie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
8-13 septembrie 2013
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti - Sala Stere Popescu
(Bd-ul Mărăşeşti, 80 - 82)

Timp de şase zile, CNDB organizează showcase-ul Întîlnirile Dansului Bucureşti 2013, o prezentare de spectacole de dans, teatru independent şi multimedia produse în Capitală, gîndit să dea publicului bucureştean, programatorilor şi criticilor străini invitaţi o imagine vie asupra creaţiei celor mai interesanţi artişti şi a celor mai surprinzătoare, puternice tendinţe de pe scena artei contemporană.

În spaţiul CNDB şi pe scena de la Teatrul Foarte Mic îşi dau întîlnire artişti cu formaţii şi experienţe diferite, spectacole foarte proaspete şi altele cu ceva "vechime". Realia a lui Farid Fairuz, Dance a Playful Body şi Despre tandreţe ale Andreei Novac, Cvartet pentru o lavalieră al Vavei Ştefănescu, Zic Zac, cu care debutează în dans Andrea Gavriliu, Familia Offline al lui Radu Apostol şi Mihaela Michailov, Romanyeah a lui Cinty Ionescu şi (anti) aging de Mădălina Dan îşi dau întîlnire pentru prima dată cu spectatorii lor - din Bucureşti şi străinătate - la început de stagiune şi de toamnă.

Acest showcase e prima prezentare multidisciplinară destinată promovării internaţionale a spectacolelor independente, care nu fac agenda festivalurilor româneşti.

Programul showcase-ului cuprinde:

Duminică, 8 septembrie 2013, ora 20.00
Realia
, un performance de Farid Fairuz
Un performance în care dramaturgia face să se contopească planuri temporale, evenimente reale şi ficţionale din viaţa unui personaj care trăieşte simultan o identitate dublă: Mihai Mihalcea, născut la Bucharest, şi Farid Fairuz, născut la Beirut. "Acum doi ani, a trebuit să-mi inventez un personaj ca să mai pot exista. Acum sînt Farid Fairuz şi vă spun două lucruri: Imperiul Otoman nu a dispărut. O parte din el cu siguranţă s-a păstrat în mine; totul în viaţă e legat de durere şi plăcere. Altfel nu-mi pot explica nimic din toate astea..."

Luni, 9 septembrie 2013, ora 21.30
Romaniyeah
, un performance de Cinty Ionescu
Un mix de elemente vizuale şi muzică. Tema este România văzută de Cinty, video DJ, într-o călătorie de imagini şi sunete printr-o ţară a paradoxurilor culturale şi sociale.

Marţi, 10 septembrie 2013, ora 21.00
Dance a Playful Body & Despre tandreţe
Spectacole de Andreea Novac
Cu Andreea Novac şi István Teglás
Două solo-uri care investighează limitele incredibile ale corpului uman în imensa lui singurătate şi vulnerabilitate, în tensionata lui relaţie cu prezentul în care îşi regăseşte forţa.

Miercuri, 11 septembrie 2013, ora 20.00
Cvartet pentru o lavalieră, un performance de Vava Ştefănescu (Spectacol recomandat de LiterNet)
Cu: Farid Fairuz, Mihaela Dancs, Istvan Teglas şi Vlaicu Golcea.
"Cvartet... este, poate, un experiment: o modalitate nouă de construcţie, de configurare în sensul că încearcă în cel mai concret mod să realizeze o coregrafie a sunetului. Dispoziţia multiplelor surse de sunet, montajul sunetelor înregistrate mixate în timp real cu cele live produse de dansatori creează o reală mişcare în spaţiu, o mişcare de sunete reconoscibile, a sensurilor pe care acestea le capătă prin juxtapunerea cu imaginea.
Imaginea (dansul sau coregrafia) se produce într-un spaţiu extrem de restrîns (cei trei dansatori sînt captivi într-o cabină telefonică), în mijlocul publicului. O imagine unică, persistentă, dar deloc statică." (Vava Ştefănescu)

Joi, 12 septembrie 2013, 21.30
(anti) aging
, un spectacol de Mădălina Dan & Mihaela Dancs
"(Anti) aging vrea să exploreze şi să promoveze o utopie hedonistă, un sanatoriu creativ, ideea de relaxare, plăcere şi recreere, ca metodă de lucru şi ca problematică, lăsînd deoparte raţiunea şi judecata în favoarea amuzamentului, a încîntării şi a plăcerii. Problemele pe care le abordăm în (anti) aging sînt experimentare şi căutarea plăcerii fizice şi a voluptăţii în mişcare, dincolo de estetică şi sens, investigarea efectelor emoţionale şi terapeutice ale mişcării, empatia kinestetică, propriocepţia afectivă, sexualitatea, evanescenţa corpurilor. Performance-ul ar trebui refăcut cînd noi vom avea 60 de ani; deci e o piesă în care ne proiectăm îmbătrînirea." (Mădălina Dan în dialog cu Cristiane Bouger)

Vineri, 13 septembrie 2013, ora 19.00
Zic Zac, un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ştefan Lupu
Debutul ca autoare a unui spectacol de dans al unei actriţe cunoscută pentru coregrafiile ei de teatru - ca şi pentru corporalitatea ei cu totul specială, Zic Zac e un performance ce explorează relaţiile de gen şi temerile de fiecare zi, cu improvizaţii verbale şi de mişcare, jucîndu-se cu ritmuri muzicale (arhi)cunoscute, cu enorm de mult umor.

Biletele se pun în vînzare cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Preţul unui bilet este de 20 lei / seară.
Rezervări se fac la adresa [email protected] Toate articolele despre Întîlnirile Dansului Bucureşti, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 O fenomenologie a claustrării - Cvartet pentru o lavalieră , Beatrice Lăpădat


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer