mai 2005
Centrul de Cercetare "Emil Cioran", Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu, organizează cea de a XI-a ediţie a Colocviului Internaţional "Emil Cioran", care se va desfăşura în perioada 19 – 22 mai şi care va avea ca temă generală Transcendenţa şi imanenţa în opera lui Cioran. La această ediţie vor participa personalităţi ale vieţii culturale româneşti şi europene, iubitori şi admiratori ai operei cioraniene.

La invitaţia directorului Centrului de Cercetare "Emil Cioran", din Sibiu, prof. univ. dr. Eugène Van Iteerbeek, actriţa Genoveva Preda va interpreta celebrul ei spectacol one woman show Cioran, l'homme à fragments şi va susţine o expunere despre impactul pe care l-a avut asupra tinerilor francezi - elevi, studenţi - şi asupra publicului din Franţa.

Cioran, l'homme à fragments este un spectacol, scris, regizat şi interpretat de cunoscuta actriţă, care l-a gândit ca pe o structură vie de referinţe şi de judecăţi mai puţin cunoscute sub forma unui discurs la persoana întâi, pe fundalul muzical dominat de Mozart şi de Bach. Cioran, l'homme à fragments a fost prezentat prima oară în 13 decembrie 1999, la Universitatea din Bar le Duc, Franţa, unde s-a bucurat de un succes care i-a atras actriţei numeroase invitaţii în diverse regiuni ale acestei ţări - din zona Mediteranei până în Nord şi la Atlantic, în Lorraine sau Finistère.

În acest an, Genoveva Preda sărbătoreşte cinci ani de când prezintă Cioran, l'homme à fragments trezind interesul oamenilor pentru opera şi pentru gândirea lui Emil Cioran.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus