mai 2005
ProgramGayFest Filme

 Not Angels but Angels
Cehia
Regia: Wiktor Grodecki
80 min

Luni, 23 mai, ora 17.30
Institutul Goethe

Documentar despre băieţi care se prostituează în Praga. Sinceritatea dezarmantă a tinerilor şi nevoia lor de a vorbi devin elemente irezistibile care pun în mişcare filmul. Vorbesc despre vieţile lor în detalii adesea oripilante, care n înfioară, de efemerul şi fragilitatea vieţilor lor în ghearele celei mai vechi meserii din lume.


 Un ano sin amor
Argentina, 2005
Regia: Anahi Berneri
102 min

Luni, 23 mai, ora 21.00
La Motoare

Pablo este scriitor şi este HIV pozitiv. Când află că mai are de trăit mai puţin de un an, începe să ţină un jurnal în care descrie toate direcţiile spre care îl poartă boala şi lupta sa de a recăpăta controlul asupra propriului corp. Pablo începe să caute un remediu medical şi puţină căldură umană în spitale şi în cubluri S&M din Buenos Aires.


 Marble Ass
Serbia, 1994
Regia: Zelimir Zilnik
86 min

Marţi, 24 mai, ora 17.30
Institutul Goethe

Eroii filmului sunt Merlin, un travestit şi Sanela, un prostituat care trăiesc într-o casă la periferia Belgradului. Dzoni, întors de curând de pe frontul bosniac, este personajul negativ, care, pentru a-şi potoli impulsurile distructive, are nevoie disperată de sex. Make sex, not war pare a fi mesajul lui Zelimir Zilnik.


 Agnes and His Brothers
Germania, 2004
Regia: Oskar Roehler
113 min

Marţi, 24 mai, ora 21.00
La Motoare

Agnes şi fraţii săi au în comun doar un tată bătrân şi excentric şi probleme afective: Hans-Jorg îşi ascunde frustrarea sexuală în spatele măştii de umil bibliotecar, Werner are mai mult succes în luptele politice decât în diplomaţia de familie, relaţia sa cu Signe, soţia plictisită, fiind agravată de fiul adolescent care cultivă marijuana. Agnes este bântuită de imaginea mamei pe care nu a cunoscut-o niciodată şi de trecutul ei ca bărbat.


 Body without soul
Cehia, 1996
Regia: Viktor Grodecki
103 min

Miercuri 25 mai, ora 17, 30
Institutul Goethe

Tineri veniţi din provincie în Praga după colapsul comunismului, ajung să lucreze pentru regizorii de filme porno cu minori. Un astfel de regizor, Pavel, oferă un tur al platoului de filmare într-o zi de lucru. Povestea lui despre felul în care se poartă cu băieţii, problema SIDA, câştiguri, diferă de versiunea băieţilor. Dar atât Pavel, cât şi băieţii ştiu un lucru: există limite ale cărnii.


 F. est un salaud
Elveţia, 1998
Regia: Marcel Gisler
92 min

Miercuri 25, ora 21:00, La Motoare
Luni 30 mai, ora 17:30, Sala Elvira Popescu (Institutul Francez)

Un băiat de 15 ani, Beni, se îndrăgosteşte de Fogi, cântăreţ într-o trupă rock şi dependent de droguri. Fogi îl trage şi pe Beni pe calea dependenţei şi a prostituţiei. Pentru că viaţa i se pare fără sens fără Fogi, Beni este de acord cu planul acestuia de a se sinucide împreună.


 This I Wish and Nothing More
Ungaria, 2000
Regia: Kornel Mundruczo
80 min

Joi, 26 mai, ora 17.30
Institutul Goethe

Bruno, un tânăr bisexual nedeclarat, trăieşte în Ungaria rurală împreună cu prietena sa, Mari şi fratele gay al acesteia, Ringo. Mari nu ştie că atunci când băieţii pleacă la lucru în oraş, câştigă bani din spargeri de lucuinţe.


 Thelma
Franţa - Elveţia, 2001
Regia: Pierre-Alain Meier
95 min

Joi, 26 mai, ora 14.00, Sala Elvira Popescu
Duminică, 29 mai, ora 18.00, Sala Elvira Popescu
Luni, 30 mai, ora 21.30, Sala Elvira Popescu

Vincent este şofer de taxi şi are nevoie disperată de bani pentru a plăti pensia fiului lui. Într-o zi, Thelma îi oferă o sumă mare de bani pentru o călătorie cu taxiul în Creta. Pe drum cei doi se împrietenesc, dar situaţia se complică când Vincent descoperă secretul Thelmei.


 Le soleil assassine
Algeria-Franţa, 2003
Regia: Abdelkrim Bahloul
86 min

Joi, 26 mai, ora 21.00, La Motoare
Duminică, 29 mai, ora 16.00, Sala Elvira Popescu

Filmul este bazat pe evenimente reale din Algeria anilor ' 70. Poetul Jean Senac nu este agreat de poliţie, fiind gay. Poliţia nu îl simpatizează nici pe Hamid, un tânăr student scriitor. Senac se împrieteneşte cu Hamid şi, deşi cei doi nu au fost niciodată iubiţi declaraţi, Hamid devine suspectul principal atunci când Senac este găsit mort.


 Mandragora
Cehia, 1997
Regia: Wiktor Grodecki
136 min

Vineri, 27 mai, ora 17.30
Institutul Goethe

Praga atrage tineri băieţi săraci prin promisiunea unei vieţi mai bune. Cu fiecare tren sosit, un alt inocent păşeşte într-o furtună, iar noul "iepure" este repede ademenit în lumea drogurilor şi a prostituţiei. O lume crudă în care cad cei vulnerabili.


 Crustaces et coquillages
Franţa, 2005
Regia: Olivier Ducastel, Jacques Martineau
90 min

Vineri, 27 mai, ora 14.00, Sala Elvira Popescu
Duminică, 29 mai, ora 21.00, La Motoare

În vacanţa de vară Marc o duce pe Beatrix, soţia lui şi pe cei doi copii la malul mării. Fata lor, Laura, are o întâlnire cu iubitul motociclist, iar fiul, Charly, îşi petrece timpul cu prietenul lui cel mai bun, Marin, care este îndrăgostit de el. Beatrix, sensibilă la atmosfera încărcată de erotism dintre cei doi băieţi, îşi imaginează că Charly este gay.


 From the Edge of the City
Grecia, 1998
Regia: Constantine Giannaris
94 min

Vineri, 27 mai, ora 22.00
La Motoare

Sascha se află în centrul unei găşti de puşti greci cu o viaţă precară la periferia Atenei fiind nevoiţi să se prostitueze. Veniţi împreună cu familiile lor ca refugiaţi din fosta Uniune Sovietică se simt străini în noua lor patrie, deşi sunt greci. Filmul se axează pe prietenia dintre ei şi pe aventurile homosexuale în care sunt exploataţi de grecii bogaţi.


 Euro Trip
O colecţie de scurt metraje europene.

Luni, 30 mai, ora 19.30, Sala Elvira Popescu


Toate filmele sunt subtitrate în engleză.


 Institutul Goethe - Str. Henri coandă, nr. 22
 Sala Elvira Popescu - Bd. Dacia, nr.77
 Terasa La Motoare - Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 2


GayFest dezbatere

 Religie şi sexualitate
La Scena, Luni 23 mai, ora 17:00

 Mass-media şi legislaţia antidiscriminare
La Scena, Miercuri 25 mai ora 17:00


GayFest Spectacol

 Trupa Hell's Kitchen prezintă:
Noaptea degustătorilor de publicitate
Regia: Florentina Ionescu
Cu: Bogdan Angelescu, Răzvan Arsene, Lari Chiriluş, Toni Dumitrescu, Magda Frâncu, Ramona Popa
Sâmbătă 21 mai ora 21.15, Terasa La Motoare (Teatrul Naţional)


GayFest Concert

 GLORIA
Terasa La Motoare (Teatrul Naţional), vineri 27 mai ora 20.00


GayFest Pride

Ai dreptul să iubeşti! Primul marş GayPride din România. Vino cu noi să arătăm că nu mai vrem să ne ascundem! Vino cu noi să spunem că discriminarea şi intoleranţa sunt inumane! Vino cu noi să le spunem tuturor ca AVEM DREPTUL SĂ IUBIM pe cine vrem!
Sâmbătă, 28 mai la ora 18.15, în Piaţa Unirii (Hanul lui Manuc). Petrecerea va continua la Terasa La Motoare (Teatrul Naţional)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus