martie 2014
Zaronia
Pe 28 martie 2014 Cirque Etoile îşi deschide stagiunea din Bucureşti cu premiera Zaronia! O poveste fantasy despre lupta dintre două forţe mistice, stăpâne peste un tărâm misterios, Zaronia este un spectacol pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mari. Iubirea, intriga, răzbunarea, tristeţea şi dorinţa de a învinge dau naştere acestui show suprarealist de teatru vizual, o inovaţie în arta spectacolului. Din aprilie 2014, reprezentaţiile Zaronia vor avea loc în fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Etoile din Şos. Berceni nr.24.

Zaronia, spectaculos show coregrafic şi multimedia produs în România, va fura inimile a mii de spectatori. Timp de aproape o oră jumătate, Zaronia oferă o experienţă unică, combinând acrobaţie, dans, muzică live şi lumini cu efecte vizuale speciale susţinute de sunet surround. De la proiecţiile video la muzica tulburătoare a lui Cristian Bageac, produsă în studiourile Cirque Etoile, până la designul numerelor de acrobaţie sub bagheta lui Doru Moiş, fost campion european şi mondial la gimnastică aerobică, antrenat în arenele Cirque du Soleil, Zaronia este o inovaţie în arta spectacolului şi vrea să fie spectacolul de vineri seara pe care nu trebuie să-l rateze niciun bucureştean.


Din distribuţia Zaronia fac parte 30 de acrobaţi şi dansatori din România şi Republica Moldova, câştigători de concursuri internaţionale, gimnaşti de performanţă care şi-au făcut ucenicia sub cupolele din Germania şi Dubai. Momentul de maximă tensiune al showului este trambulina, unde acrobaţii ignoră legile gravitaţiei şi urcă către infinit, interschimbând axele orizontale şi verticale. Se adaugă acrobaţii la sol, acrobaţii aeriene la cinci metri deasupra scenei, numere de cerc absolut fascinante şi coregrafia lui Bogdan Zamfir, ce combină elemente de street-dance cu dans contemporan. Farmecul Zaronia nu stă totuşi în intensitatea acrobaţiilor, ci în poezia poveştii din regia lui Alexandru Baltă, în fineţea execuţiei, în fluenţa mişcărilor artiştilor, ale căror trupuri mlădioase n-au nevoie de cuvinte pentru a livra emoţie în stare pură.

Costumele extravagante create de Wilhelmina Arz şi trucurile de make-up transformă artiştii în locuitorii de nerecunoscut ai unor universuri necălcate. Proiecţiile video combină elemente de grafică 3D cu filmări în studioul virtual, unde personajele reale luptă cu umbrele - vestitori înaripaţi ai nefericirii, într-un haos carambolic de efecte speciale create de Dani Meşteru.

"Zaronia este un alt gen de spectacol. Nu este circ, musical sau operetă, însă conţine câte puţin din toate acestea. Este ceea ce noi numim teatru vizual", spune Aurelian Săndulescu, producătorul general Cirque Etoile.

Biletele costă 65 de lei şi sunt disponibile pe Bilete.ro.

Despre Cirque Etoile

Fondat în 2013, Cirque Etoile concepe şi produce spectacole live ce combină arta circului, dansul post-modern, muzica şi efectele speciale. Cirque Etoile deţine propria sală de spectacole (Şos. Berceni, nr. 24, Bucureşti) cu o capacitate de 820 de locuri, precum şi scena şi instalaţii tehnice necesare deplasărilor. Centrul Cirque Etoile include spaţiu de pregătire acrobatică, sală de dans, propriul studio de producţie muzicală, studio chroma key şi echipamente video.

www.cirqueetoile.ro

Regia: Alexandru Baltă Cu: Doru Moiş şi trupa Cirque Etoile

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus