aprilie 2014
Turneul Bach in ShowBiz, 2014
Zoli Tóth - promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România - este Bach in ShowBiz din 30 aprilie 2014. Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca "Les Ateliers Nomad". Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar.

Fondator şi lider al celebrei trupe Sistem, Zoli Tóth doreşte ca prin Turneul Bach in ShowBiz să revină la formaţia sa de muzician clasic, trecută însă prin filtrul experienţei lui în showbiz.

Era un vis mai vechi să realizez un proiect fusion în care să combin muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz. Deşi în facultate l-am cam urât pe domnul Bach, astăzi mă bucur mult să pot "profita" de genialitatea lui. Alături de echipa mea, am reuşit să-l reinventăm pe Marele Bach, o provocare deloc uşoară, mai ales atunci când aşteptările publicului de azi sunt foarte mari. Formula unică a instrumentelor de pe scenă (vioară, violoncel, marimbă şi vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare şi energie, combinaţia între clasic, jazz, pop sau rock, fac din Bach in ShowBiz cel mai provocator proiect în care m-am implicat până astăzi. Sper din tot sufletul ca munca noastră să se regăsească pe zâmbetul de final al publicului acestor spectacole, declară Zoli Tóth.

Artistul nu pleacă singur în turneu, ci este însoţit de colegii din proaspăt-înfiinţatul său ansamblu - Zoli Tóth Project: Amalia Gîscă - vioară, Flaminia Nastai - violoncel şi Bogdan Pop - percuţie.

Muzica spectacolului este compusă de Adrian Enescu, una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti. Celebrul semnatar al piesei Bună seara, iubito a compus muzică pentru 65 de filme româneşti şi străine, pentru piese de teatru şi spectacole de balet prezentate în întreaga lume.

"Variaţiuni pe teme de BACH" constituie o muzică geometrică. "Variaţiunile BACH" sau "BACH-REMIX" reprezintă o suprafaţă pe care te deplasezi în orice direcţie, dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Variaţiunile sunt gândite în aşa fel încât oricare dintre ele să poată deveni muzica unui film. Fiecare piesă este un univers. Fiecare muzică este o poveste. În acest "road movie" este vorba despre efortul întoarcerii în punctul de pornire, locul care generează alte noi călătorii. Sunt cuvintele lui Adrian Enescu, descriind principiile aflate la baza playlist-ului prezentat în Turneul Bach in ShowBiz.

Ascultaţi aici un medley cu piese ce vor fi interpretate în acest turneu, realizat special pentru LiterNet de Adrian Enescu.

În perioada 23 aprilie - 5 iunie 2014, Zoli Tóth Project are următorul itinerar:

30 aprilie 2014 - Ploieşti - Filarmonica Paul Constantinescu, ora 19.00
4 mai 2014 - Craiova - Filarmonica Oltenia, ora 19.00
5 mai 2014 - Timişoara - Filarmonica Banatul, ora 19.00
9 mai 2014 - Oradea - Filarmonica de Stat, ora 19.00
10 mai 2014 - Satu Mare - Filarmonica Dinu Lipatti, ora 19.00
11 mai 2014 - Cluj-Napoca - Colegiul Academic, ora 19.00
16 mai 2014 - Piteşti - Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00
23 mai 2014 - Braşov - Sala Patria, ora 19.00
24 mai 2014 - Târgu Mureş - Palatul Culturii (Sala Mare), ora 19.00
25 mai 2014 - Sibiu - Sala Thalia, ora 19.00
5 iunie 2014 - Bucureşti - Sala ArCub, ora 19.00

Biletele pentru concertele din acest turneu se găsesc la casele de bilete ale instituţiilor partenere.

Un proiect prezentat de Raiffeisen Bank
Organizatori
: Quartz Media Production, Asociaţia Star Management


Despre Zoli Tóth

Zoli Tóth este muzician, antreprenor şi activist ecologist.

Zoli este promotorul muzicii de percuţie neconvenţionale în România. A studiat la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi a pus bazele trupei de percuţie Sistem, al cărei lider a fost timp de 15 ani. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, Sistem a câştigat locul al III-lea la concursul muzical Eurovision.

În 2010, Zoli a debutat ca solist percuţionist cu Orchestra Radio din Bucureşti cu concertul Domino pentru percuţie solo şi orchestră al compozitorului Adrian Enescu. Cele mai importante apariţii în domeniul muzicii clasice au avut loc la Festivalul Internaţional "George Enescu" în 2011 şi 2013, în aceste concerte interpretând la marimbă şi vibrafon piese în primă audiţie absolută.

În 2014, pune bazele Zoli Tóth Project din care fac parte, pe lângă Zoli, Amalia Gîscă - vioară, Flaminia Nastai - violoncel şi Bogdan Pop - percuţie. Repertoriul abordat de Zoli Tóth Project în Turneul Naţional Bach in ShowBiz include variaţiuni pe teme de Johann Sebastian Bach compuse de Adrian Enescu.

Fervent susţinător al cauzelor sociale, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour în România în 2009 de la WWF România şi titlul de Ambasador Let's Do It, Romania, în 2011.

S-a implicat în numeroase proiecte de mediu şi voluntariat şi a prezentat emisiunea Green Report (TVR1). În prezent, realizează emisiunea EcoFrecvenţa la Naţional FM. Din decembrie 2012, Zoli este Ambasador 46664 Bangle Romania, proiect al Fundaţiei Nelson Mandela.

Zoli este director general la compania de impresariat artistic şi evenimente Star Management şi preşedinte al Asociaţiei Star Education, iniţiind proiecte precum Battle of Songs, ImpresarOnline.ro, Star PR, Academia de Showbiz, Pro Istoria Fest şi On Air Music Awards.
De: Adrian Enescu Cu: Zoli Tóth (percuţie), Amalia Gîscă (vioară), Flaminia Nastai (violoncel), Bogdan Pop (percuţie)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus