România Liberă / iunie 2005
Joi, 9 iunie, ora 18, la libraria Cărtureşti, saxofonistul Mihai Iordache a lansat albumul Dissipatin. Artistul este la cel de-al doilea album personal după Friday, lansat în 2004. La proiectul Dissipatin, alături de Iordache (saxofon şi didjeridu) au mai lucrat: Eugen Nuţescu (Kumm), precum şi cîţiva dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de jazz din România: Vlaicu Golcea - contrabas, Sorin Romanescu - chitară, bateristul Vadim Tichisan şi Marta Hristea - voce.

Dissipatin este un album de jazz, deşi la acest proiect a colaborat un chitarist de rock (Eugen Nuţescu de la grupul Kumm) şi conţine multe sunete electronice. Nici unul dintre cei care au colaborat la înregistrări nu consideră jazzul o muzică nostalgică, bună doar pentru a evoca vremuri de demult. Fiecare dintre muzicienii pe care îi admirăm (fie că e vorba de Stravinsky, de Thelonious Monk sau de Prince) a făcut la vremea sa cea mai modernă muzică posibilă. Asta am încercat să facem şi noi", spune Mihai Iordache.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus