iunie 2005
Editura Trei vă invită la întâlnirea cu Pascal Bruckner!


Cunoscutul scriitor francez Pascal Bruckner vine la Bucureşti între 16 şi 19 iunie pentru a se întâlni cu cititorii români şi pentru a lansa cel mai nou roman al său - Iubirea faţă de aproapele, apărut la Editura Trei (citiţi un fragment din acest roman în secţiunea Avanpremiere editoriale a Atelierului LiterNet).

Lansarea va avea loc pe 16 iunie, ora 18:00 la Institutul Francez din Bucureşti în sala Elvira Popescu şi va fi urmată de un cocktail. Pe 17 şi 18 iunie mai sunt programate şedinţe de autografe în librăriile Cărtureşti, Humanitas - Kretzulescu, respectiv la Carrefour Orhideea.


Programul vizitei lui Pascal Bruckner în România este următorul:

 16 iunie 2005 - ora 18:00 - Lansarea cărţii la Institutul Francez din Bucureşti, Sala Elvira Popescu
 17 iunie 2005 - Şedinţă autografe la librăriile Cărtureşti (ora 13:00) şi Humanitas Kreţulescu (ora 17:00)
 18 iunie 2005 - Şedinţă autografe Carrefour Orhideea (ora 16:00)

Mai multe detalii despre Editura Trei şi vizita lui Pascal Bruckner în România puteţi afla pe situl editurii.


Lansata în ianuarie 2005 în Franţa, cartea este tradusă de Vasile Zincenco şi lansată în România la numai 5 luni distanţă.

Pascal Bruckner este eseist şi romancier francez născut la Paris în 15 decembrie 1948. Între 1986 şi 1995 a fost profesor invitat la Universitatea de Stat din San Diego în California şi la Universitatea New York. A conferenţiat la Institutul de Studii Politice din Paris între 1990 şi 1994, iar din 1987 este colaborator al Nouvel Observateur.

Cunoscut ca un scriitor preţios, care publică un roman odată la 7 - 8 ani, Pascal Bruckner va fi prezent la Bucureşti în perioada 16 - 19 iunie, pentru a participa la această lansare.

Subiectul acestei noi cărţi este cel puţin surprinzător: Plecând de la constatarea că numeroase femei au o viaţă sexuală lipsită de satisfacţie, personajul principal al acestei cărţi, îşi propune ca obiectiv să le mulţumească pe toate fără să ţină cont de vârsta, culoarea sau originea lor socială. El consideră alegerea sa ca pe o misiune aproape religioasă. Dar ceea ce debutase ca fericire, posibilitatea de a poseda toate femeile şi o necontenită juisare, se va transforma puţin cate puţin în coşmar. Bruckner scrie din nou despre căutarea nelimitată a plăcerii specifice epocii actuale. El descrie un aspect actual şi primejdios al societăţii burgheze: lipsa necontenită a satisfacţiei îl împinge pe protagonist spre interdicţie pentru a eluda rutina. Toate aceste practici sunt încercări pentru a se sustrage, pentru a căuta forme de existenta ieşite din tipare, neluând în seamă nici un tabu.


Editura Trei a mai publicat de acelaşi autor:
 Luni de fiere (citiţi un fragment din acest roman în secţiunea Fragmentarium a Atelierului LiterNet)
 Hoţii de frumuseţe
 Noua dezordine amoroasă
 Mizeria prosperităţii
 Căpcăunii anonimi
 Euforia Perpetuă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus