iunie 2010
Ajunsă la cea de-a patra ediţie, Noaptea Institutelor Culturale propune, în 2010, din seara zilei de 25 până în dimineaţa zilei de 26 iunie, în jur de 70 de evenimente în 11 locuri din Bucureşti. Consumatorii de cultură la ceas târziu vor avea parte de filme, expoziţii (de fotografie sau instalaţie video), lansări de carte, concerte (muzică tradiţională, muzică clasică şi de club), pantomimă şi teatru, recitaluri de poezie, jocuri, concursuri, teste, surprize gastronomice şi bonusuri.

Noaptea Institutelor Culturale - ediţia 2010 este organizată de 13 centre şi institute culturale, dintre care 12 reunite sub egida EUNIC Bucureşti (British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Goethe, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Institutul Polonez - coordonatorul ediţiei din 2010, Delegaţia Valonia-Bruxelles), cărora li se adaugă, în premieră, Centrul Cultural si de Informare al Ambasadei Ucrainei.

La Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) sunt programate proiecţii de filme documentare realizate în cadrul Aristoteles Workshop, două reprezentaţii ale spectacolului de pantomimă România. Închis pentru inventar, un concert susţinut de Romanian Piano Trio - Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Horia Mihail - în cadrul unei noi întâlniri din seria Restul e muzică...Comentând istoria muzicii clasice cu Dan Dediu şi invitaţii săi, o expoziţie de fotografie cu şi despre ICR, o lecţie demonstrativă de limba română pentru străini. Nu vor lipsi din program savorile culinare. În vizită la Institutul Cultural Român este anunţată Fundaţia Culturală Greacă, care va oferi un concert de muzică rebetiko.

Pentru deplasarea între cele 11 centre în care au loc evenimente, participanţii vor avea la dispoziţie o cursă specială RATB, care va circula în intervalul 23.00 - 04.00, precum şi 100 de biciclete oferite de Asociaţia Green Revolution, care vor putea fi închiriate gratuit din Parcul Herăstrău. Cei dornici să închirieze biciclete sunt rugaţi să trimită o solicitare, în avans, la adresa [email protected].

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi al Asociaţiei Green Revolution.

Programul detaliat pe www.icr.ro/noaptea_institutelor_2010

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus