iulie 2014
Alt Love Building
Love Building, debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină are parte de o continuare. Alt Love Building este al doilea lungmetraj care poartă semnătura tinerei regizoare şi care este un rezultat al colaborării dintre Iulia şi Actoriedefilm.ro, mai exact Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă - în calitate de producători ai celor două filme şi fondatori ai şcolii de actorie de film.
 
Asemenea primului lungmetraj, lansat pe marile ecrane în septembrie 2013, Alt Love Building este un film care aduce în prim plan 23 de actori absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro, care joacă alături de trainerii şcolii,  Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, aflaţi, din nou, în dublu rol - de actori şi producători ai filmului.
 
Filmul continuă povestea taberei în care se repară relaţii de cuplu. Şase luni mai tarziu faţă de acţiunea din primul film, a doua ediţie a taberei reuneşte aceiaşi trei traineri, cupluri noi, în căutarea soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă în relaţie şi o parte dintre cuplurile din Love Building. Unele lucruri s-au schimbat, însă atâta timp cât există relaţii destrămate, povestea merge mai departe...
 
Acţiunea se întâmplă la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion. Filmările pentru cel de-al doilea film au avut loc timp de 15 zile, la finalul lunii februarie 2014, la Club Vila Bran.

 
Despre decizia de a regiza o continuare pentru Love Building, Iulia spune că a venit ca un lucru firesc. "Felul în care a decurs colaborarea cu întreaga echipă Love Building mi-a confirmat bucuria care vine din a face film alături de prieteni. Şi atunci am decis că trebuie să se repete, cu acelaşi mare grup de prieteni, de acord cu toţii "să ne mai dăm o dată".
 
Pentru Alt Love Building, Iulia Rugină a colaborat pentru a doua oară cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, cei doi lucrând împreună pentru prima oară la realizarea scurtmetrajului Să Mori de Dragoste Rănită.
 
De asemenea, filmul reprezintă continuarea colaborării strânse între Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, pe parte de scenariu.
Scenografia şi costumele au fost imaginate din nou de Andrada Chiriac, muzica filmului va fi compusă de Local Heroes, aceiaşi care au asigurat coloana sonoră şi pentru Love Building, iar montajul îi va aparţine Letiţiei Ştefănescu, aflată şi ea la cea de-a doua colaborare alături de Iulia, după scurtmetrajul Să Mori de Dragoste Rănită.
 
Alt Love Building este cel de-al doilea lungmetraj sută la sută independent, produs de Actoriedefilm.ro. La fel ca şi pentru Love Building, bugetul filmului a fost consolidat din surse private. Deşi câştigător al concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, sesiunea 2014, Alt Love Building nu a accesat fondurile respective, filmările fiind deja încheiate la data anunţării rezultatelor consursului CNC.
 
Alt Love Building duce mai departe scopul producătorilor anunţat odată cu lansarea primului Love Building şi anume încurajarea şi promovarea unui tip de cinema autohton plin de energie, dedicat readucerii publicului din România în sălile de cinema.
 
La fel ca şi în cazul primului lung metraj produs de Actoriedefilm.ro, Alt Love Building a fost finanţat şi sprijinit de mai multe companii, case de producţie de film sau pasionaţi de cinema, doritori să se alăture realizării acestui film.
 
Producătorului Actoriedefilm.ro i s-au alăturat Papaya Advertising, Dakino Production, Chainsaw, Cutare Film,  Zbang Film, Fundaţia Arte Vizuale.
 
Premiera filmului Alt Love Building este preconizată să aibă loc în luna decembrie 2014.


Regia: Iulia Rugină Cu: Dragoş Bucur, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus