iulie 2014
Festivalul filmului horror şi fantastic Lună plină, 2014
Ediţia a III-a a Festivalului de Film Horror şi Fantastic Lună Plină aniversează unul dintre cele mai influente filme de gen din istorie, The Texas Chainsaw Massacre (regia Tobe Hooper), de la a cărui premieră se împlinesc 40 de ani. Acest clasic (copiat, refăcut şi reinterpretat în neştire de-a lungul anilor) va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital (care a fost arătată şi la Cannes, în mai 2014) într-o proiecţie unică, în aer liber, în cadrul secţiunii American Masters.

O altă proiecţie specială în 2014 - fascinantul Haxan / Vrăjitoria de-a lungul veacurilor (regia Benjamin Christensen) -, va fi acompaniată live de duo-ul Apa Neagră (parte a colectivului Nu & Apa Neagră). Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc taman în 1922.

Pe lângă deja-anunţatele The World's End, Rigor Mortis, Witching and Bitching, Here Comes the Devil şi All Cheerleaders Die, în secţiunea Tenebre, prezentată de TV 1000, vor fi proiectate alte două noi titluri, în premieră şi în exclusivitate în România - Haunter (2013), un ghost story cu Abigail Breslin în regia lui Vincenzo Natali, autorul clasicelor-cult Cube şi Splice; şi Cheap Thrills / Senzaţii ieftine (2013, regia E.L. Katz), satiră extrem de sângeroasă în care excelează Pat Healy (Compliance) şi, mai ales, David Koechner (Anchorman), într-un contre-emploi binevenit.

Pentru cei mai rezistenţi dintre spectatori, Festivalul Lună Plină continuă secţiunea extremă Grindhouse. Primul titlu confirmat este ultra-violentul Wolf Creek 2 (2013), continuarea revelaţiei australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiaşi Greg Mclean şi cu acelaşi John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor, cumva  mai aplecat către decapitări şi eviscerări decât acum 8 ani.

Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu proiecţia nocturnă în aer liber a musical-ului cult The Rocky Horror Picture Show, midnight movie prin excelenţă. Spectatorii costumaţi sunt bineveniţi; orezul e din partea casei - "See androids fighting Brad and Janet / Anne Francis stars in Forbidden Planet...".

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, în judeţul Sibiu.
Toate detaliile despre transport, acces filme şi cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.
Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/Event/47001406/Abonament-23-27-iulie
Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină  este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Victoria Film
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Biertan.
Partener oficial: TV 1000
Sponsor: Silva
Parteneri de promovare: Cărtureşti, J'ai Bistrot, Control
Parteneri tradiţionali: Asociaţia Transilvania Fest, Biletmaster.ro, PMA Invest
Recomandat de: Radio Romania Cluj
Parteneri media: Zile şi nopti, Supersound, Dilema veche, Monitorul de Mediaş, Mesagerul de Sibiu, Liternet, Aarc.ro, horrorhaute.ro, Vice, CinemaRx, cineamator.ro, Cinefan, Film reporter, Cinemagia, Blog de cinema, slicker.ro, animationmagazine.eu, eclecticfm.ro, The Chronicle, SUB25, filme-carti.ro, www.baboom.ro, www.CalendarEvenimente.ro, Mediafax.
Partener de monitorizare: Mediafax Monitorizare