iulie 2014
Festivalul de film Veneţia, 2014
Scurtmetrajul Artă în regia lui Adrian Sitaru a fost selecţionat în secţiunea Orizzonti din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, secţiune ce se centrează pe promovarea şi premierea celor mai inovative şi avangardiste producţii din industria cinematografică. Ediţia cu numărul 71 a prestigiosului eveniment se va desfăşura în perioada 27 august-6 septembrie 2014. Regizorul se întoarce la Veneţia cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul Pescuit sportiv a avut premiera mondială în cadrul Venice Days.
 

Despre scenariul care îi poartă semnătura, Adrian Sitaru povesteşte: "Artă este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj Fixeur, despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz şi cât de uşor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei."
 
Artă este o productie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Andrei Gorgan.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus