România Liberă / iunie 2005
A VI-a ediţie a proiectului Curtea Comedianţilor - Atelier European de Artă Medievală, Renascentistă şi Tradiţională va avea loc între 16 şi 28 iulie, în organizarea Societăţii Cultural-Artistice de Tineret Concret. Sunt invitate trupe din Galicia (Spania), Portugalia, Ungaria, Croaţia şi România (Compania de Artă Studio 24, precum şi Trupa de muzică medievală, renascentistă şi tradiţională "Truverii").

Ca şi anul trecut, Curtea Comedianţilor se va desfăşura în trei etape: etapa de atelier închis, care are loc la Rîşnov între 16 şi 22 iulie, etapa de atelier deschis, în 23 iulie, constînd în ateliere cu public, spectacole, expoziţii etc., etapa de spectacole - 24 iulie la Rîşnov şi 26 iulie la Bucureşti.

Întregul proiect este finanţat în proporţie de 60% prin programul Uniunii Europene "Tineret", prin Agenţia Naţională de Sprijinire a Iniţiativei de Tineret. Curtea Comedianţilor este un atelier de creaţie artistică, descoperire, cultură, care încearcă să readucă în noul mileniu spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, dar şi tradiţiile acelor vremuri.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus