octombrie 2014
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, 2014
Miercuri, 1 octombrie 2014, la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov a avut loc Gala de deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, urmată de proiecţia sold out a filmului lui Gary Shore, Dracula Untoldprezentat în avanpremieră în România.

Competiţia de lungmetraj a festivalului va începe astăzi, 2 octombrie 2014, ora 17.00, la Teatrul Sică Alexandrescu, cu filmul americanului Nicholas McCarthy, At the Devil's Door (Home)în care o agentă imobiliară descoperă câteva lucruri ciudate într-una dintre casele scoase la vânzare.

 

De la ora 19.00, în acelaşi loc, va rula tot în cadrul competiţiei Aux Yeux des Vivants (regia Alexandre Bustillo, Julien Maury, Franţa), o poveste aflată la intersecţia dintre The Hills Have Eyes şi Stand By Me, în care trei puşti aflaţi în primele zile de vacanţă sunt martorii unui incident extrem de violent.
 
Tot pentru Dracula Trophy concurează şi The Canal (regie Ivan Kavanagh, Irlanda), un thriller psihologic care face incursiuni în supranatural.
 
De la ora 23.00, la Teatrul Sică Alexandrescu, va fi proiectată Alleluia, cea mai recentă producţie a lui Fabrice du Welz, care la fel ca şi la fel ca şi alte 5 filme din selecţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival  - AnnabelleAux yeux des vivantsThe CanalKillers şi Norway - , se regăseşte şi în programul festivalului de la Sitges, cel mai mare festival de gen din Europa, care se desfăşoară în aceeaşi perioadă.

 

Alleluia este considerat unul dintre cele mai stranii şi mai iconoclaste filme ale lui 2014. Este al doilea capitol din "trilogia Ardenilor", un opus care a ȋnceput cu bizarul şi delectabilul Calvaire, şi este inspirat din povestea adevărată a criminalilor Martha Beck şi Raymond Fernandez, o pereche de iubiţi distructivi cuprinşi de o cumplită frenezie ucigaşă. Bazat pe o serie de crime care-au îngrozit America, Alleluia este un portret de cuplu. O infirmieră (Lola Dueñas) îşi abandonează copilul pentru a porni alături de noul ei iubit, un gigolo cam bătrâior (Laurent Lucas), într-o aventură mortală. Victimele sunt femeile singure, trecute de prima şi-a doua tinereţe, şi destul de credule încât să doneze sume considerabile pentru misiunea fictivă din Africa, pe care gigolo-ul camuflat în preot pretinde că o susţine financiar. Decesul survine ca urmare a geloziei furibunde de care infirmiera dă dovadă de fiecare dată când una dintre victime începe să suspecteze ceva sau să facă avansuri pretinsului preot.
 
La Cinemateca Patria programul va începe la ora 18.00 cu o selecţie de scurtmetraje de la Cryptshow 2014, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de gen din Europa, care se întâmplă în Barcelona.
 
De la ora 20.00, în cadrul secţiunii RetroVision va rula Creature from the Black Lagoon  (regia Jack Arnold), de la a cărui premieră se împlinesc 60 de ani, urmat de la ora 22.00 de The 13th Warrior (aniversarea de 15 ani).

La miezul nopţii, filmul cult îşi aşteaptă insomniacii: Phantom of the Paradise al lui Brian de Palma, care aniversează 40 de ani de la premieră.
 
Programul festivalului se găseşte aici: http://www.draculafilm.ro/
 
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Braşov, este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Proiecţiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.


Parteneri instituţionali: Primăria Municipiului Braşov, Centrul Naţional al Cinematografiei România, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria
Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Ţiriac Auto, Kronbun, CHR
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Ro Image 2000, Club Rockstadt, Kunstadt, Tipografia, Artemis, Tatratea
Parteneri media: Prima TV, Kiss FM, Zile si Nopţi, Caţavencii, Sub25, Decat o Revista, cinemagia.ro, cinefan.ro, cinemarx.ro, filmreporter.ro, ALD Movieland, edgeandback.ro, roevents.ro, AaRC.ro, getlokal.ro, cooperativaurbana.ro, infestival.ro, cineamator.ro, ralix.ro, calendarevenimente.ro, blogdecinema.ro, movienews.ro, cinemateca.eu.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus