octombrie 2014
Festivalul Internaţional de muzică de cameră SoNoRo, 2014
Biletele şi abonamentele pentru concertele festivalului din Bucureşti sunt disponibile la preţuri promoţionale până la data de 5 octombrie 2014.
 
A IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 31 octombrie-17 noiembrie 2014, la Bucureşti, Cluj şi Iaşi.
 
Programul ediţiei 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra. Concertele tematice vor fi completate de o seară poetică cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz François Couturier, alături de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de excepţie cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos şi band-ul său din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o întâlnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicală a secolului al XX-lea, şi de multe alte surprize.

Muzicieni precum violoniştii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violonceliştii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar câteva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artişti care vor încânta publicul la Bucureşti, Cluj sau Iaşi.
 
Pentru prima dată în istoria festivalului, în 2014 SoNoRo se lansează în afara României, printr-un concert extraordinar, organizat pe 22 octombrie 2014, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în renumita sală Mozart din Konzerthaus din Viena. Mezzosoprana Ruxandra Donose şi Ansamblul Raro vor interpreta capodopere de Gabriel Fauré şi George Enescu.
 
Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele din Bucureşti sunt disponibile la preţuri promoţionale până la data de 5 octombrie 2014 prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro. Reducerea aplicată în perioada promoţională este de 15% din preţul integral al biletelor si abonamentelor. Astfel preţurile biletelor pentru concertele din Bucureşti variază între 8,5 şi 85 de lei, iar preţul promoţional al abonamentelor pentru 9 concerte este  314,5 lei şi, pentru 5 concerte, 212,5 lei. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţurile abonamentelor sunt reduse la jumătate.
 
***

Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus