România Liberă / iulie 2005
La recent încheiata ediţie a Buxton Festival Fringe, manifestare găzduită pe durata lunii iulie de oraşul britanic Buxton, spectacolul Musical Painting out of the Poetry Oven, conceput şi susţinut de Margento Project (nume sub care se ascunde cel al poetului Cristian Tănăsescu), a intrat în posesia unui premiu creat special pentru el. Este vorba de "Fringiest" Event, secţiune la care au mai fost nominalizate alte două spectacole.

Celelalte premii au vizat comedia, comedia muzicală, cel mai bun spectacol de teatru, cea mai bună expoziţie, cel mai bun actor de dramă, muzică, cel mai bun interpret şi altele. În acest an la Buxton au avut loc în jur de 350 de spectacole iar juriul a avut mare bătaie de cap pînă să se decidă cui să-i dea premiile. Festivalurile Fringe, care au loc şi la Londra, Edinburgh, Edmonton sau Adeilaide, sunt festivaluri alternative şi neconvenţionale, deschise în special manifestărilor care nu fac parte din curentul general şi care depăşesc limitele genurilor consacrate.

În cazul lui Cristian Tănăsescu şi al colegilor lui muzicieni de la Margento Project, versurile sunt însoţite de muzică într-o manieră neobişnuită.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus