ianuarie 2015
Talk to the Bomb
Vineri, 30 ianuarie 2015, de la ora 7, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, se întoarce la Godot-Cafe Teatru, salaSubScenă, acum într-o nouă distribuţie, cu Dan Lupu în rolul Voinicului.

Unele veri petrecute în Vama Veche rămân în istorie ca adevărate tripuri iniţiatice - se întâmplă poveşti pe care n-ai cum să le uiţi, întâlneşti oameni care-ţi modifică cursul vieţii, asculţi muzici care te vor bântui în timp. Talk to the Bomb este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche în vara lui 2001, este dramatizarea uneia din miile de poveşti de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă. "Cineva să ne aducă vara înapoi" cântau OCS în 2001. Marele pariu al acestui spectacol este să aducă vara înapoi, să încălzească serile friguroase de iarnă ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut să-i aibă ca protagonişti pe oricare dintre ei. Povestea Saşei (Graţiela Bădescu), a lui Alex (Alex Fifea) şi a Voinicului (Dan Lupu) este obsedantă, ca o melodie tare ascultată pe repeat. Destinele celor trei se intersectează în umbra ameninţătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Şi restul e literatură.

"O poveste de iubire contemporană, scrisă cu nerv şi o intuiţie psihologică ce se dezvăluie la fiecare replică, al cărei final este, în principiu, previzibil. Dar importante în acest context sunt abordarea şi modul de raportare la public. Spectacolul este bine construit, bine interpretat, arată o faţă interesantă a dramaturgiei româneşti contemporane, este un exemplu de minimalism în cel mai pur şi mai frumos sens al cuvântului". - Monica Andronescu, www.yorick.ro

"Voinicul e construit din contraste. E un tip aproape rudimentar, care a reuşit să transforme asta în farmec personal. În ciuda aparenţelor, e un bărbat sensibil şi introvertit. Şi-a pus însă o mască care să-l facă să pară cool. Întâlnirea cu Saşa îl zdruncină pentru că prin ochii ei se vede mai bun decât simte el că e şi asta îl trezeşte la viaţă". - aşa îşi vede Dan Lupu personajul. Dan Lupu a jucat atât piese de teatru: Stand up, pls! (Teatrul Act), Ivan Turbincă (Teatrul Naţional IL Caragiale), cât şi în spectacole de teatru-dans: În aşteptare (regizor/rol principal - Club Fabrica), Aşchii (Teatrul Arca), Vor mai înflori florile-n noroi? (Studio Casandra) şi Don Quijote.

Rolul Saşei este interpretat de Graţiela Bădescu, masterand UNATC, actriţă activă pe scena independentă, care a jucat de asemenea la Teatrul Masca, la Teatrul Dramatic ID Sârbu din Petroşani, la Teatrul de Comedie şi în producţiile TVR O scrisoare pierdută de IL Caragiale şi Cafeneaua de Mihai Mălaimare. Personajul Alex este jucat de Alex Fifea care a lucrat cu grupul Tanga Project în proiecte ca Un spectacol. 4regizori. 4dramaturgi sau RahovaNonStop. Alex Fifea a jucat în spectacole de teatru contemporan, experimental şi underground, în regia Verei Ion, Ioanei Păun, Mirunei Dinu şi a lui David Schwartz.

"Talk to the Bomb este o poveste despre pierderea inocenţei, despre maturizare, despre revelaţii care te agaţă seara la o bere şi apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul", spune Rucsandra Pop, autoarea textului. După GărgălandOracol şi Huevos Congelados, acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente.

Relansarea spectacolului vine şi cu un afiş nou care a pus la muncă mai multe minţi creative. Afişul a fost conceput de art directorul Alec Pop, iar imaginea a fost realizată de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.
Talk to the Bomb este o producţie lorgean theatre & Hydra Society, un proiect realizat cu finanţarea AFCN, în cadrul stagiunii Se joacă cu casa deschisă. Spectacolul a fost selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu, la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot şi la HomeFest. Talk to the Bomb se va mai juca la Godot-Cafe Teatru, sala SubScenă pe 27 februarie 2015. Eventualele schimbări de program se vor anunţa pe pagina facebook a spectacolului sau pe siteul Hydra Society.
Preţul unui bilet este 20 de lei, iar rezervări se pot face la numerele de telefon: 0736 414 244 sau 021 31 61 682.
 
Talk to the Bomb
De: Rucsandra Pop
Cu: Graţiela Bădescu, Alex Fifea şi Dan Lupu
Regia: Lala Misosniky
Grafică afiş: Alec Pop, Foto afiş: Manole Sava
Rezervări: 0736 414 244 sau 021 31 61 682
Preţ bilet: 20 de lei
Urmatoarea reprezentaţie: vineri 27 februarie 2015, la Godot-Cafe Teatru, sala SubScenă
De: Rucsandra Pop Regia: Lala Misosniky Cu: Graţiela Bădescu, Alexandru Fifea, Dan Lupu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus