martie 2015
Concert Suflet în culori, 2015
Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro şi Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, organizează cea de-a II-a ediţie a evenimentului "SUFLET ÎN CULORI". Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Prima ediţie a concertului Suflet în culori a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susţinut de patru tineri artişti: soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, violonistul Vlad Maistorovici şi pianistul Ştefan Doniga. Cea de-a II-a ediţie a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie 2015, va reuni trei nume de referinţă ale scenei muzicale internaţionale: violonistul Remus Azoiţei şi pianistele Mara Dobrescu şi Diana Ionescu.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Immedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio. Preţul unui bilet este de 15, 20 sau 30 lei, în funcţie de poziţia în sală.

Remus Azoiţei - numit de către revista britanică The Strad virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloase, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce, în 1995, a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiţei a obţinut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a avut şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obţinând titlul de Master of Music. De-a lungul anilor, artistul a beneficiat şi de îndrumarea maestrului emerit Mihai Constantinescu precum şi a violonistului Bujor Prelipcean, lider al cvartetului Voces. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. Cu ocazia debutului său la celebra Wigmore Hall din Londra, Sunday Express scria că a cântat un concert de neuitat în faţa unei săli arhipline şi a ridicat publicul în picioare.

Mara Dobrescu - pianista româncă stabilită de 10 ani în Franţa, este laureată a mai multor concursuri internaţionale precum Fondations Yamaha, Meyer, Tarazzi et Nadia et Lili Boulanger. A susţinut recitaluri în Franţa, România, Spania, Italia, Germania, Austria Bulgaria,Rusia, Argentina, Australia, Japonia, SUA. În Franţa, a fost invtată să susţină recitaluri în săli prestigioase precum Théâtre Mogador, Cité de la Musique, Théâtre de Châtelet, Musée d'Orsay, Salle Cortot, Grand Théâtre de Provence, Festival d'Aix en Provence, Anniversaire Chopin au Tarmac de Châteauroux et Salle Pleyel, Festival de Nohant, Festival Chopin à l'Orangerie de Bagatelle, Festival « Piano en Saintonge », Musée Jacquemart-André, Festival "Classique au Vert", Festival "Chartres en plein chant", L'Embarcadère à Lyon, Musée Herbert à Grenoble, Musée d'Art Contemporain de Strasbourg. A urmat cursuri de măiestrie cu Martha Argerich, Dominique Merlet, Jean-Claude Pennetier et Pierre-Laurent Aimard. A urmat, de asemenea, cursurile conservatorului de muzică din Bucureşti şi a conservatorului din Paris la clasa de pian a lui Gérard Frémy.

Diana Ionescu - "Ambasadoare a culturii române peste hotare şi premiată pentru contribuţia sa la relaţiile româno-britanice, pianista Diana Ionescu este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generaţiei sale."

Îndrumată încă de la o vârstă fragedă de personalităţi precum Sanda Bobescu, Olga Szel şi Dan Grigore, iar mai târziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch şi Richard Goode, ea a fost încurajată în mod constant să-şi dezvolte abilităţile extraordinare de care a dat dovadă încă din copilărie. Numeroasele premii obţinute în competiţii internaţionale (Premiul I la Concursul "George Enescu" - Bucureşti 2001; Premiul "Alexis Weissenberg", The Glass Seller's Trophy - Londra 2010), precum şi prestaţiile de marcă în cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o într-un vector important al culturii române în străinătate. Pentru toate aceste realizări, i s-a decernat "Diploma Ambsadorilor" pentru contribuţia la parteneriatul cultural româno-britanic (22 octombrie 2011).

Ştiaţi că în 2 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului? Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism au demarat, începând cu anul 2014, un proiect comun de informare şi conştientizare şi, în acelaşi timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăţa vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puţin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenţie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp. Din păcate, această intervenţie este de durată şi foarte costisitoare, iar costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulţi copii să poată beneficia de terapie adecvată şi pentru a reuşi integrarea lor în şcoală şi societate. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 şi 1 fetiţă din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educaţie. Prin organizarea acestui concert caritabil se urmăreşte strângerea de fonduri pentru a uşura activitatea Asociaţiei Help Autism oferind acces la terapie gratuită unui număr cât mai mare de copii diagnosticaţi cu autism.

Despre Asociaţia Help Autism: Asociaţia Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acţiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială şi la domiciliu, Asociaţia Help Autism - www.helpautism.ro, desfăşoară activităţi de lobby, parteneriate public-private şi este co-organizator al Conferinţei Internaţionale ABA - ştiinţa care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Organizatori: Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism
Partener Principal: Kaufland România
Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase Poveşti şi Aurel Vîrlan Photography
Eveniment recomandat de: RFI România
Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Blitz Tv, Senso Tv, Revista Actualitatea Muzicală, Ziarul Metropolis, The Art of Living, Liternet, B365, Ceaşca de Cultură, Webcultura, Lirika.ro, Calendar Evenimente, Agenţia de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Oraşul Meu, Inoras.ro, Bucureşteanul.Info, Catchy, Autentici.ro, Gazeta de Ştiri, Online Gallery, Societate şi Cultură şi Sales Express

Birou Presă - Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură
tel. +40 723917995; e-mail: [email protected]; web: www.musicarte.ro // facebook

Trade Marketing - Asociaţia HelpAutism
tel. +40 737.273.607; [email protected]; web: www.helpautism.ro, web: www.constientizeaza-autismul.ro

Cu: Remus Azoiţei (vioară), Mara Dobrescu şi Diana Ionescu (pian)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus