martie 2015
EUROPAfest 2015
Între 16-29 iulie 2015 are loc, la Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, eveniment patronat de Casa Regală, care include concerte de muzică clasică şi jazz dedicate publicului larg şi ateliere de măiestrie muzicală, adresate artiştilor care-şi doresc o carieră de succes.

Primul eveniment lansat simultan în întreaga Europă, Summer Music Academy Sinaia este organizat de jmEvents şi European Music Academy - Franţa în parteneriat cu Primăria Sinaia. Acesta oferă cursuri de perfecţionare muzicală la standarde internaţionale, pentru vioară, violă, violoncel şi flaut sub conducerea unor artişti de elită şi profesori de la academii europene de prestigiu.

În 2015 au fost invitaţi Remus Azoiţei (Londra), violonist celebru şi Profesor la Academia Regală de Muzică din Londra; Constantin Şerban (Franţa), Concert-maestru al Orchestrei Naţionale Pays de la Loire şi Profesor la Conservatorul din Nantes; Pierre-Yves Artaud (Franţa), artist emerit, distins cu 5 Grand Prix du disque în Franţa şi Japonia şi Profesor la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris; Cristina Bellu (Elveţia), preşedinte ESTA Franţa, profesor de violoncel la Univ. de Muzică din Lugano, respectiv Conservatorul din Lausanne; Fernand Iaciu (Franţa), Concert-maestru al Orchestrei Naţionale din Lille, Profesor la Conservatorul din Lille; Agnes Sten von Kamienski (Germania), Profesor de vioară la Musikbetonte Grundschule, Membru Board  ESTA International; Ruxandra Şerban (Franţa), Şef de partidă violoncel al Orchestrei Naţionale Pays de la Loire; Wolfgang Klos (Austria), Profesor de violă la Univ. De Muzică şi Arte din Viena, Preşedinte ESTA Austria.

Cele peste 200 de atelierele individuale de muzică sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat şi consultanţă în carieră. După 5 ediţii de succes derulate în Franţa, programul se află la al patrulea an în România, bucurându-se de succes. Până în prezent peste 300 de muzicieni din Belgia, Franţa, Olanda, SUA, China, Irlanda, Costa Rica, Germania şi România au beneficiat de cursurile academiei de vară, având rezultate notabile.

Summer Music Academy Sinaia se adresează tinerilor artişti cu vârsta până la 30 de ani. Înscrierile sunt deschise până pe 15 iunie 2015. Mai multe detalii pe site-ul organizatorilor: www.jmevents.ro.

EUROPAfest Summer edition se desfăşoară la Castelul Peleş, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolică, Casa Memorială George Enescu, Centrul Cultural Carmen Sylva, toate purtând nota regalităţii, pasiunii artistice şi dedicării.
 
Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, declară: Prin aceste evenimente ne dorim să oferim publicului larg, romani şi turişti, o oază de relaxare, departe de tumultul marilor oraşe, cu seri magice de vară, să readucem Sinaia - oraş cu drumuri de piatră ce duc la Castel - pe harta marilor evenimente şi ca una dintre cele mai frumoase destinaţii cultural-turistice ale Europei. 
 
Informaţii suplimentare: 0720.31.61.62 | [email protected] |  www.jmEvents.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus