aprilie 2015
Platforma de Teatru Politic, 2015
Miercuri, 15 aprilie 2015, la ora 19.30, vă aşteptăm la spectacolul Nu ne-am născut în locul potrivit. Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei nr. 93-95, Bucureşti). Intrarea este liberă şi se face  pe bază de rezervare.

Spectacolul se joacă cu subtitrări în limbile engleză şi arabă.

Spectacolul Nu ne-am născut în locul potrivit împleteşte poveştile de viaţă a 5 persoane care au trăit experienţa refugiului, cu fragmente din Ghidul de Obţinere a Cetăţeniei Române pentru Cetăţeni Străini. Spectacolul îşi propune să discute în sfera publică aspecte de importanţă fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei, în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea "străinului" ca ţap ispăşitor pentru problemele sociale şi economice.

 

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral şi educaţional care îşi propune să arhiveze, să documenteze şi să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru şi ateliere, istorii marginalizate şi ignorate adesea de sisteme care îşi produc propriile naraţiuni de legitimare, pentru a-şi justifica pactul cu "istoria convenabilă". Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferinţe, tratate şi luări de poziţie instrumentate politic pentru a servi macro-naraţiunii sistemului care adoptă istoria unică, "istoria de obedienţă" în faţa structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele şi evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită şi toate evenimentele includ discuţii cu publicul.


Contact rezervări: Andrei Şerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected]).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

 Nu ne-am născut în locul potrivit
De: Alice Monica Marinescu şi David Schwartz
Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Şerban, Silviana Vişan
Scenografia: Adrian Cristea; muzica: Cătălin Rulea; traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi
Mulţumiri speciale: Bashar Al-Kishawi, Margareta Eschenazy, Valentina Ivanov, Ahmad Marwi, Sana Rahimo, Simina Guga. 

Parteneri: Noproductions, Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc", Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educaţonal REPLIKA, FCER-DASM - Căminul "Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen", Gazeta de Artă Politică
Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, LiterNet, Scena.ro, Green Report, Pandora\'s
Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus