Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Chicago

Musicalul Chicago se joacă şi la Bucureşti


România Liberă, august 2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional din Bucureşti va debuta cu un spectacol mult aşteptat: musicalul Chicago, care are în distribuţie actori de mare calibru. Premiera va avea loc în luna septembrie în Sala Mare a TNB. Piesa reprezintă o premieră pentru scena teatrală românească, beneficiind de o distribuţie de excepţie: Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Ştefan Bănică Jr., Ilinca Goia, Anca Ţurcaşiu şi Andrei Duban. Regia spectacolului este semnată de actorul şi regizorul Ricard Reguant Molinos, sub a cărui baghetă au mai fost regizate spectacolele When Harry met Sally, Seven brides for seven brothers şi Singing in the rain (după filmul cu acelaşi nume).

Despre premiera acestui spectacol actriţa Maia Morgenstern declară: "Este încă un început şi unul de bun augur. Mă uit şi la colegii mei cît se zbat, căci spectacolul acesta s-a izbit de multe neşanse şi contorsiuni şi întoarceri, de stagnări şi de regresii, dintr-un motiv sau altul, birocratic sau nebirocratic. În fine, a fost făcut cu mari emoţii şi cu dragoste de spectacol. Ne punem în el toată energia şi atenţia şi dorim să-l avem.

Piesa Chicago, regizată de George Abbott, a avut premiera la New York pe 30 decembrie 1926. În anul 1973 Bob Fosse, John Kender şi Fred Ebb au preluat drepturile de autor asupra piesei iar Bob Foss a venit cu ideea de a transforma această piesă într-un vodevil. Înainte de a fi prezentat pe Broadway, Chicago a făcut un turneu în Philadelphia, unde publicul a fost entuziasmat, dar aprecierile criticii nu erau prea pozitive.

Spectacolul a ajuns şi la New York, pe 3 iunie 1975, urmărind îndeaproape povestea originală, dar prezentînd-o într-un nou concept, cel al "Vodevilului muzical". Chicago a fost nominalizat la 11 premii Tony în anul 1976. După prezentarea cu mare succes într-un concert la New York în anul 1996 a melodiilor originale, Chicago revine pe Broadway iar în anul 1997 cîştigă şase premii Tony. Succesul a continuat iar spectacolul a reuşit să se impună pe toate scenele unde a fost jucat: Londra, Melbourne, Viena, Sydney, Tokyo, Amsterdam, Berlin, Madrid, Munchen, Lisabona, Basel. Toate articolele despre Chicago


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Gabriela Dinulescu


Alte articole

 Muzicalul de două stele (şi jumătate) - Chicago, Iulia Popovici


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer