Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Phoenix

Dragoste cu două feţe - Phoenix


mai 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Iubirea. Un cuvânt atât de folosit şi un sentiment atât de indispensabil. Iubirea e peste tot, în viaţa reală, în articole, în cărţi, în filme şi tot nu ajungem la saturaţie. Fie că este împărtăşită sau nu, dragostea este motorul nostru.
 
Iubirea nu este doar roz.  Suferinţele, sacrificiile, dezamăgirile sunt şi ele prezente, dar peste toate acestea trebuie să trecem. Ne regenerăm, precum Phoenix, din propria "cenuşă" pentru a reîncepe.

Din 5 iunie 2015 ne vom reînnoi forţele. Vom vedea ce înseamnă cu adevărat să ne renaştem  în numele dragostei. Vom învăţa cum să ne ridicăm după ce cădem. Nu veţi uita niciodată povestea care urmează să o vedeţi, despre un labirint al iubirii, din care scapă cine se regăseşte!

Imaginaţi-vă că sunteţi în perioada celui de-al doilea război mondial în Germania, un peisaj în care iubirea abia poate să respire.

Nelly (Nina Hoss) a supravieţuit razboiului, dar faţa ei este complet desfigurată. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reuşit să rămână în viaţă. Între timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moartă şi caută o modalitate de a-i moşteni averea. Nelly intră în viaţa lui sub o altă identitate, iar Johnny nu o recunoaşte. În schimb, îi aduce aminte de soţia lui şi îi propune să o transforme  în vechea Nelly pentru a intra în posesia averii sale. Chiar dacă el s-ar putea să fie un trădător, chiar dacă îi acceptă planul său perfid, o parte din ea încă îl iubeşte. Vrea să îşi redea vechea viaţă şi să înţeleagă cine a fost şi cine o să fie. Oare iubirea, deşi trădată, are puterea să reînvie?

Iubirea poate să fie oarbă şi secretele pot trece pe lângă noi. Dar vin si momente în care ne dăm seama că este posibil ca partenerul să aibă de fapt două feţe. Atunci alegerea ne aparţine şi trebuie să ne confruntăm cu propriile sentimente. Îl iertăm sau punem punct relaţiei? Personajul principal din Phoenix, Nelly, are aceeaşi dilemă. Se agaţă de iubirea lui Johnny, dar trebuie să se decidă încotro să se îndrepte.

Regizorul Christian Petzold plasează acţiunea într-o perioadă des ecranizată, dar reuşeşte să descopere o perspectivă nouă prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arată ce măşti purtăm şi ce minciuni ne spunem nouă înşine în umbra tragediei şi a secretelor.

Phoenix, în regia lui Christian Petzold  este cu siguranţă un must see. O să îl vedem pe marile ecrane, începând cu 5 iunie 2015! De neratat!


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/phoenixfilmul
Film distribuit de Asociaţia Culturală Macondo, cu sprijinul Goethe-Institut Bucureşti, German Films, MEDIA, Dilema Veche Toate articolele despre Phoenix


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Romantici germani - Amour fou & Phoenix, Andrei Gorzo
 Tu o cunoşti pe muza lui Christian Petzold? - Phoenix, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer