mai 2015
EUROPAfest 2015
După un start în forţă pe 14 mai 2014, simultan la Bucureşti şi Sibiu, şi primele zile ale Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, EUROPAfest 2015 îşi continuă seria celor 10 zile de evenimente astfel:

18 mai 2015 - concert extraordinar de jazz din Bucharest International Jazz Competition. Pe scena Teatrului Excelsior vor evolua: Shalosh | Israel, Zadeno Trio | Italia şi Atom String Quartet | Polonia.

Tot de pe 18 mai 2015 până la Gala EUROPAfest jazz-ul şi clasicul se mută şi în spaţiul neconvenţional al Caffe Festival Ibis. De la mijlocul festivalului dăm foaia şi trecem într-un registru mai destins, cadrul formal al sălilor de teatru fiind înlocuit cu unul îmbietor, de cafenea. O atmosferă fără pretenţii, în care muzica bună, atmosfera şi relaxarea sunt notele de bază. Artiştii aduc puţin din aerul oraşelor cosmopolitane în mijlocul publicului: 18 mai 2015, Monofunktional | Austria, pe 19 mai - Mynah | Italia.

Agenda este completată din 20 mai 2015 de spectacole explozive în care trupele reuşesc un melanj interesant între stiluri şi surprind prin originalitate şi inovaţie - Jam Session, "Classic meets Jazz" şi pe 22 mai 2015 "Best of Jazz".

Zilele de 21 şi 22 mai 2015 aduc din nou concerte şi în Sibiu, pe scena Sălii Thalia. Sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda, pe 21 mai 2015, Orchestra Filarmonicii din Sibiu îi are ca solişti pe Edwin Kim - vioară si Melanie Chae - pian, din Coreea de Sud, iar pe 22 mai 2015, finaliştii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti vor evolua în Extraordinary Classical Concert | Best World Violinists.

23 mai 2015 reprezintă punctul culminant al festivalului având loc Gala EUROPAfest. Pe scena Teatrului Odeon finaliştii Bucharest International Jazz Competition îşi vor disputa marele premiu. Tot cu aceeaşi ocazie are loc şi decernarea premiilor concursului de vioară, iar Casa Regală va acorda Diploma de Excelenţă.

Festivalul este o gură de aer proaspăt în peisajul bucureştean, unde publicul primeşte de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea publicului de genuri precum jazz, blues, clasic. De asemenea, asumându-şi rolul de formator, facilitează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenţilor, în limita locurilor disponibile.

Încă 6 zile de răsfăţ marca EUROPAfest - concerte, exuberanţă, emoţii şi atmosferă electrizantă pentru un public care apreciază muzica de calitate, interpretările inedite şi este curios să cunoască artişti din 45 de ţări.

Informaţii suplimentare şi fotografii: jmEvents.ro | [email protected] | 0720.31.61.62
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus