mai 2015
EUROPAfest 2015
Pe 23 mai 2015, de la ora 19:00 are loc Gala EUROPAfest pe scena Teatrului Odeon.
 
Maratonul de 10 zile de evenimente de jazz, blues, pop şi clasic, care s-au desfăşurat în paralel la Bucureşti şi Sibiu, se încheie cu un concert de excepţie, ale cărui coordonate sunt diversitatea, atmosfera specială şi nivelul artistic ridicat. 
 
Scena Teatrului Odeon va fi adusă la viaţă de cele mai apreciate trupe de jazz din festival, finaliştii Bucharest International Jazz Competition: Pilot | Australia, Shalosh | Israel, Atom String Quartet | Polonia şi Mynah | Italia. 4 stiluri diferite, 4 proiecte îndrăzneţe şi mult jazz de calitate. Spectatorii au ocazia să-şi aleagă favoritul, să trăiască emoţii alături de trupa preferată, asteptând cu sufletul la gură anunţarea câştigătorilor.  
 
În aceeaşi seară, publicul va cunoaşte noile stele ale scenei internaţionale de vioară, fiind desemnaţi laureaţii ediţiei a 22-a a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Momentele de premiere vor fi punctate de interpretări pline de emoţie şi sensibilitate, virtuozitate şi rafinament la cel mai înalt rang.
 
După regalul de muzică bună oferit de finaliştii Bucharest International Jazz Competition şi decernarea premiilor la concursul de vioară, un moment special îl constituie înmânarea de către Principele Nicolae al României a Diplomei de Excelenţă unei companii partenere a festivalului. 
 
Finalul în crescendo aduce un jam session captivant la care îşi dau aportul toţi muzicienii din concert, urmat de punctul culminant, decernarea celor două premii "Best Band" şi "Grand Prize Winner". 
 
Gala EUROPAfest promite un spectacol de muzică la cele mai înalte standarde de calitate, un festin de jazz şi muzică clasică, care încheie armonios o ediţie explozivă şi surprinzătoare. 
 
Înainte de Gală, există încă un duplex Bucureşti-Sibiu, pe 22 mai | 20:00 la Caffe Festival Ibis are loc concertul Best of Jazz, o avanpremieră a Galei, iar la Sibiu, de la 19:00, pe scena sălii Thalia, concertul Best of Classic - Finala Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti unde artiştii vor evolua alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.
 
Gala EUROPAfest e alternativa care îţi transformă o seară de sâmbătă obişnuită într-o experienţă memorabilă, ce vine la pachet cu o stare de bine şi răsfăţ.
 
Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz | blues | pop | clasic a prezentat în cadrul celei de-a 22-a ediţii, desfăşurată în perioada 14 - 23 mai 2015, peste 300 de artişti din 45 de ţări.
 
Informaţii suplimentare şi fotografii:
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus