Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul filmului horror şi fantastic Lună plină, 2015

La a patra ediţia - Festivalul Lună plină, 2015


august 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a 4-a ediţie Festivalului de Film Fantastic Lună Plină va avea loc în perioada 14-16 august 2015 la Biertan, în Transilvania.

Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen şi nu numai vor avea parte de proiecţii în aer liber, petreceri, cântări, plus o nouă ediţie a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum tradiţionalul târg cu produse specific locale.

În 2015, ostilităţile sunt deschise de filmul franţuzesc Horsehead, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, şi cu Catriona MacColl, Murray Head şi Philippe Nahon în distribuţie.


O altă premieră românească, tot în exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian Cub, de Jonas Govaerts, premiat pentru regie la Sitges 2014 şi lansat în celebra secţiune "Midnight Madness" de la Toronto.


Highlight-ul acestei ediţii se anunţa a fi "The Night of the Creature Features", un maraton sanglant care salută trei clasice incontestabile dar de factură diferită, a căror trăsătură comună ar fi faptul că vor ţine spectatorii, o vreme, departe de apă. În ordinea numerelor de pe tricou: Jaws / Fălci (1975, regia Steven Spielberg), proiecţie aniversară la 40 de ani de la premieră, într-o versiune restaurată digital; Piranha (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; şi Alligator (1980, Lewis Teague), proiecţie aniversară la 35 de ani de la premieră.

 

Restul selecţiei şi celelalte evenimente speciale vor fi anunţate marţi, 4 august 2015. Toate detaliile despre transport şi cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.
Abonamente: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival

Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Transilvania Film.
 Toate articolele despre Festivalul filmului horror şi fantastic Lună plină, 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cinci filme în competiţia Festivalului Lună plină, 2015, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer