octombrie 2015
Zilele Filmului Brazilian, 2015
Zilele filmului brazilian, 2015, au loc la Instituto Cervantes din Bucureşti - Sala Auditorium (Bd. Regina Elisabeta, 38)

Intrarea este liberă, dar pentru că numărul de locuri este limitat, vă rugăm să faceţi rezervări la [email protected] sau tel. 021 2102737.

Programul Zilelor Filmului Brazilian, 2015

Marţi, 6 octombrie 2015, ora 18.30
Capitães da Areia / Căpitanii nisipurilor (Brazilia, 2011, 98 min.) (dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză)
Regizor: Cecilia Amado
Cu: Jean Luis Amorim, Ana Graciela, Roberio Lima
Sinopsis: "Căpitanii nisipului" - Pedro Bala, Professor, Gato, Sem-Pernas, Boa Vida şi Dora - sunt personajele pe care Jorge Amado le-a creat pentru a dăinui în mintea cititorilor săi. Abandonaţi de familiile lor, sunt obligaţi să supravieţuiască pe străzile oraşului Salvador. Mai actuală ca niciodată, povestea acestor personaje nemuritoare ale literaturii universale ne emoţionează şi ne inspiră într-o manieră profundă.

Miercuri, 7 octombrie 2015, ora 18.30
Os Inquilinos / Chiriaşii (Brazilia, 2009, 103 min.) (Ficţiune, dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză)
Regizor: Sergio Bianchi
Cu: Fernando Alves Pinto, Zezeh Barbosa, Caio Blat
Sinopsis: În timpul atentatelor PCC (Primul Comando al Capitalei) din São Paulo, realitatea unei familii de la periferie se schimbă odată cu sosirea a trei tineri zgomotoşi care închiriază casa vecină. Valter, Iara şi cei doi fii mici încep să doarmă rău. Valter, angajat la un stand de fructe, se îngrijorează din cauza schimbărilor care intervin în cotidianul străzii sale, schimbări care îi sunt povestite de Iara. Iara, din momentul sosirii noilor chiriaşi, îi pare, pe zi ce trece, mai frumoasă. În curând, înţeleg că cei trei băieţi fac parte din crima organizată. Folosirea violenţei pare a fi inevitabilă, iar ei încep să se simtă ameninţaţi.

Joi, 8 octombrie 2015, ora 18.30
Se nada mais der certo / Dacă nimic altceva nu mai merge (Brazilia, 2009, 120 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză)
Regizor: Jose Eduardo Belmonte
Cu: Cauã Reymond, Caroline Abras, João Miguel
Sinopsis: Leo este un ziarist în vârstă de 30 de ani care trece printr-o criză financiară gravă. Destinul îi scoate în cale o tânără, Marcin, cu o orientare sexuală nedefinită care are de-a face cu drogurile. Marcin îi face cunoştinţă lui Leo cu taximetristul Wilson, care este pe punctul de a-şi pierde taxiul. Împreună plănuiesc un atac bine gândit şi în acest fel încep o relaţie de profundă afectivitate şi prietenie. De acum înainte se ivesc în vieţile lor din ce în ce mai multe oportunităţi de furturi şi crime măreţe; pe zi ce trece, Leo se implică din ce în ce mai mult în activitatea criminală.

Vineri, 9 octombrie 2015, ora 18.30
Benjamin (Brazilia, 2003, 103 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză)
Regizor: Monique Gardenberg
Cu: Paulo José, Danton Mello, Cleo Pires
Sinopsis: Povestea unei pasiuni riscante trăite în două spaţii temporare, la o distanţă de 30 de ani. Un model publicitar, veteran şi uitat, cunoaşte o tânără care seamănă izbitor cu marea sa iubire din trecut. Trăieşte atunci deliciile şi ororile pasiunii şi găseşte, în acest proces, "conturi" care trebuie reglate cu propria sa conştiinţă.

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 17.30
Xingu (Brazilia, 2012, 102 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză)
Regizor: Cao Hamburger
Cu: João Miguel, Felipe Camargo, Caio Blat
Sinopsis: Incredibila poveste a fraţilor Villas-Boas şi a întâmplărilor care au condus la crearea Parcului Naţional Xingu, prima rezervaţie de indieni din Brazilia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus