octombrie 2015
Soundczech 2015
Iubitorii de muzică electronică sunt aşteptaţi miercuri, 28 octombrie 2015, la Centrul Ceh, pentru primul concert din cadrul Soundczech. Doi DJ din Cehia, Aid Kid şi Ventolin, vor cânta pentru prima oară în România, împreună cu trupa românească Plurabelle. Concertul începe la ora 21:00 şi este cu intrare liberă.

Aid Kid este un muzician experimentat, care, după ce a activat în câteva trupe, a debutat cu un album care l-a propulsat imediat în rândul unora din cele mai cunoscute nume în muzica electronică din Republica Cehă. Melodiile sale, o combinaţie de chillwave, triphop şi postrock, se bazează pe precizia compoziţiei şi transmit o largă varietate de stări în concertele live.

Prin opoziţie, muzica lui Ventolin, este energică şi dansantă, melodiile sale fiind o combinaţie de acid house, tehno electro şi dance. Cântă live folosind sintetizatoare analog, samplere Akai şi instrumente electronice arhaice. A cântat pe aceleaşi scene cu Modeselector sau The Presets.

Plurabelle este un duo format din Alex Bălă şi Cristian Fierbinţeanu, cunoscuţi deja pe scena românească a muzicii electronice. Au lansat două albume: Phantom Pyramid şi Arsenal.

S.Bluyer este o producătoare şi Dj din Republica Moldova. Stilul său, dominat de trance, ambiental şi chillout, crează o atmosferă melancolică şi emoţionantă.

Patru concerte ale trupelor cehe Aid Kid şi Ventolin, însoţite de trupa românească Plurabelle (în Bucureşti şi Braşov) şi de S.Bluyer (în Chişinău şi Tirapol) vor avea loc între 28 şi 31 octombrie 2015, în România şi Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh şi susţinut de Staropramen. Parteneri: Hof Cafe, Teatrul Spălătorie şi Civic Club «No19».

Soundczech, Turneu de muzică cehă contemporană
28
- 31 octombrie 2015 / ediţia a 4-a

Ventolin / Aid Kid / Plurabelle (RO) / 28 octombrie 2015 / 21:00 / Centrul Ceh, Bucureşti
Ventolin / Aid Kid / Plurabelle (RO) / 29 octombrie 2015 / 21:00 / Hof Cafe, Braşov
Ventolin / Aid Kid / S.Bluyer (MD) / 30 octombrie 2015 / 21:00 / Spălătorie, Chişinău
Ventolin / Aid Kid / S.Bluyer (MD) / 31 octombrie 2015 / 21:00 / Клуб «No19», Tiraspol

Intrare liberă.

Mai multe informaţii pe www.czech-it.ro.
Eveniment facebook: facebook.com


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus