Filmul de animaţie este o reimaginare adaptată zilelor noastre, dar şi un omagiu adus clasicului Le Petit Prince, scris în 1942 de romancierul francez Antoine de Saint-Exupéry, care reuşeşte să rămână fidel poveştii originale despre confruntarea copilăriei cu deziluziile maturizării şi să atragă în sălile de cinema atât copii cât şi adulţi.
Considerat drept unul dintre cele mai scumpe filme franţuzeşti de animaţie realizate vreodată (a beneficiat de un buget de optzeci de milioane de dolari), adaptarea studioului de animaţie este regizată de Mark Osborne (de la studiourile Pixar, a regizat şi Kung Fu Panda), cu un scenariu scris de Irena Brignull (The Boxtrolls, studioul Laika) şi Bob Persichetti (studiourile Disney, a scris scenariile pentru Tarzan, Mulan şi Puss in Boots).
Animaţia în varianta anglofonă, care a avut premiera mondială la Festival de Cannes 2015, prezentată în afara competiţiei, beneficiază de o distribuţie impresionantă, vocile a numeroşi actori celebri dând viaţă personajelor binecunoscute: Micul Prinţ este Riley Osborne, chiar fiul regizorului, Marion Cottilard personifică trandafirul, şarpele din deşert este Benicio Del Toro, vulpea este James Franco, Ricky Gervais este omul care râvneşte la aplauzele unui public inexistent, plus alte personaje interpretate de Rachel McAdams, Paul Giamatti, Jeff Bridges, Paul Rudd.
Trecerea naraţiunii la zilele noastre se face prin personajul fetiţei a cărei mamă (interpretată de Rachel McAdams) îi controlează viaţa în cele mai mici aspecte pentru a o transforma într-un adult responsabil. Fetiţa însă se împrieteneşte cu vecinul său, un aviator excentric (Jeff Bridges), de la care află minunata poveste a micului Prinţ, care rătăceşte prin deşert după ce a căzut de pe un asteroid. Adaptarea Micul Prinţ / Le Petit Prince surprinde, spre deliciul publicului adult, ideea centrală a operei lui Antoine de Saint-Exupéry de a privi lumea din perspectiva copilului, din care, uneori, ceea ce pare a fi o pălărie poate fi, de fapt, un şarpe boa care a înghiţit un elefant.
Universul prezentului este redat prin scene de animaţie 3D celebre pentru studioul Pixar. Reproducând fidel grafica folosită în desenele originale în acuarelă, realizate iniţial de însuşi Antoine de Saint-Exupéry, universul micului Prinţ, în schimb, este redat prin animaţie tradiţională 2D şi tehnica stop-motion. Minuţiozitatea cu care au fost create aceste scene stop-motion poate fi comparată cu alte capodopere ale animaţiei precum Fantastic Mr. Fox al lui Wes Anderson sau Coraline al lui Henry Selick.
Filmul 3D va intra pe marile ecrane din Bucureşti şi din ţară începând cu 4 decembrie 2015 şi este distribuit de InterComFIlm Distribution. Proiecţii suplimentare, între 19 şi 22 noiembrie 2015.
Kinodiseea îşi extinde programul cu proiecţii suplimentare în perioada 19 - 22 noiembrie 2015. Programul modificat al festivalului este disponibil pe www.kinodiseea.ro.
Biletele pot fi achiziţionate atât în ziua proiecţiei de la casieriile cinematografelor în care va avea loc Kinodiseea, între 13 şi 22 noiembrie: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco şi Hollywood Multiplex Bucureşti Mall cât şi în avans, pe Eventbook.ro (biletele pentru proiecţiile de la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall se vând doar la casierie sau pe hmultiplex.ro). O parte din suma adunată din biletele achiziţionate va fi donată către Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti pentru pacienţii adolescenţi care suferă în urma tragediei de la clubul Colectiv.
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco şi Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă - Media şi al Institutului Francez din Bucureşti.